Policisti na območju Zasavja so bili tekom tega vikenda in v ponedeljek precej dejavni, saj so poleg rednih nalog obravnavali še:

PP Hrastnik
– v petek so obravnavali kršitev javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog
– v soboto so bili policisti obveščeni o nesreči z osebnim vozilom. Ugotovljeno je bilo, da je voznica parkirala na neprometni površini, vozilo pa je krenilo iz mesta in trčilo v objekt. Voznica je poskušala vozilo zaustaviti in se pri tem tudi lažje poškodovala. Na vozilu in na objektu je nastalo za okoli 12.000 EUR materialne škode.
– v nedeljo so obravnavali primer nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja, policisti pa še nadaljujejo z zbiranjem obvestil

PP Trbovlje
– občanu je bila zasežena prepovedana droga, ki bo poslana v analizo in bo izveden ustrezen postopek.
– v nedeljo so obravnavali kršitev javnega reda in miru, kjer se kršitelj – ki je bil očitno pod vplivom alkohola – ni umiril, zato mu je bilo odrejeno pridržanje
– v nedeljo je neznanec poškodoval lak na vozilu. Policisti še zbirajo obvestila, nato pa bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PP Zagorje ob Savi
Petek, 10. 9. 2021
– prometno nesrečo, kjer je voznik kombija pri vzvratni vožnji na parkirišču trčil v stoječega pešca in ga pri tem lahko telesno poškodoval.
– prav tako so bili policisti s strani anonimnega občana obveščeni o objestni vožnji voznika, kateri je ne cesti iz Trojan proti Zagorju prehiteval v nepreglednih ovinkih. Policisti še zbirajo obvestila.
– policisti so opravili tudi hišno preiskavo na podlagi odredbe sodišča pri občanu, kjer je bilo zaseženo orožje.

Sobota, 11. 9. 2021
– so policisti obravnavali vlom v gostinski lokal na območju Izlak. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči nasilno vstopil v lokal ter iz njega odtujil gotovino. Policisti še zbirajo obvestila.
– v popoldanskem času so bili policisti obveščeni o razgrajanju. Zaradi kršitve javnega reda in miru je bil občanu izdan plačilni nalog.
– na parkirnem prostoru v Zagorju so policisti obravnavali manjšo prometno nesrečo, pri kateri je neznani voznik, zaradi nepravilnega premika z vozilom, poškodoval parkirano vozilo in s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu.
– v večernem času so bili policisti obveščeni, da imajo na območju Zagorja glasno glasbo in motijo nočni mir in počitek. Policisti kršitve niso ugotovili.

Nedelja, 13. 9. 2021
– na Zasavski cesti GII 108 je v popoldanskem času voznik z vozilom povozil večji kamen in si poškodoval vozilo. Policisti so dogodek zabeležili z uradnim zaznamkom;
– v Hrastniku je neznanec poškodoval lak na vozilu. Policisti še zbirajo obvestila, nato pa bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PP Litija
Petek, 10. 9. 2021
– obravnavali so tatvino čolna, ki pa je bil kmalu najden s strani občanke. Policisti  bodo  po  zbranih  obvestilih  o tem obvestili pristojno državno tožilstvo.
–  obveščeni  so  bili o prometni nesreči z materialno škodo na parkirišču. Policisti nesrečo še preiskujejo.

Sobota, 11. 9. 2021
–  obravnavali  so  tatvino  izdelkov  iz  trgovine.  Policisti  še zbirajo obvestila.
– prejeli so prijavo o zatajitvi mobilnega telefona, ki ga je našla neznana oseba in ga obdržala.
–  obravnavali  so  kršitev  javnega  reda  in  miru z glasno glasbo. Zoper kršitelja je bil izveden ukrep.

Nedelja, 12. 9. 2021
–  okoli  7.  ure  smo  bili obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila preko  noči  na  cesti  od Litije proti Zgornji Jevnici. Po do sedaj znanih podatkih  je  bil samoudeležen  voznik osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu  roba  zapeljal  s  ceste  in  trčil  v drevo. Pri tem se je lažje telesno  poškodoval.  V  postopku  je  preizkus  alkoholiziranosti pri njem pokazal   0.51   mg/l  alkohola  v  izdihanem  zraku,  prav  tako  je  bilo
ugotovljeno,  da  voznik  nima  veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
– okoli 14. ure se je na cesti Šmartnega proti Bogenšperku zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen  motorist, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Strpno in previdno na vsakem koraku, da se tudi vi ne znajdete v zasavski kroniki.