Foto: FB stran Obฤine Hrastnik
Ta teden je mednarodni teden prostovoljstva. Ob tej priloลพnosti je nevladna organizacija Slovenska filantropija vฤeraj, na slovesni dan prostovoljstva, v Domu II. slovenskega tabora ลฝalec podelila priznanja prejemnikom naslednjih nazivov:

Naziv za prostovoljstvu prijazna obฤina se vsako leto podeli obฤinam, ki sistematiฤno spodbujajo prostovoljstvo. V kategorijo PROSTOVOLJSTVU PRIJAZNA OBฤŒINAย  se je ลพe tretje leto zapored uvrstila tudi Obฤina Hrastnik. Svoje priznanje so si prisluลพili z omogoฤanjem brezplaฤne uporabe infrastrukture prostovoljskim organizacijam, sofinanciranjem prostovoljskih programov, sodelovanjem z organizacijami in javnimi zavodi pri spodbujanju prostovoljstva, sodelovanjem v nacionalnih akcijah in zgledno izrekanje zahval prostovoljcem.
Posebno nagrado zaย NAJ MENTORICO PROSTOVOLJCEV je prejela Hrastniฤanka Jerica Laznik. Naziv si je zasluลพila z izjemnim koordiniranjem in mentorstvom prostovoljcem znotraj projekta Starejลกi za starejลกe v Zasavju na predlog Zveze druลกtev upokojencev Slovenije. Naziv so utemeljili takole: “Jerica Laznik je srฤna prostovoljka in mentorica z ogromno ลพeljo po izboljลกanju kvalitete ลพivljenja starejลกih. Prostovoljci jo izpostavljajo kot mentorico, ki jih podpira in jim pomaga reลกevati teลพave z individualnim pristopom in veliko mero empatije. Prostovoljce povezuje, zanje organizira razliฤne dogodke in vzpostavlja sodelovanje z organizacijami in javnimi zavodi v lokalnem okolju. Pismo podpore za njen izbor so poslali ลกtevilni prostovoljci, predstavniki drugih organizacij in javnih zavodov, med drugim tudi ลพupan Obฤine Hrastnik, kar kaลพe, da je njeno delo prepoznano in cenjeno znotraj regije. V letu 2022 je pod njenim mentorstvom delovalo 117 prostovoljcev, ki so opravili 7.120 prostovoljskih ur.
Vir fotografije: FB stran Slovenske filantropije
Obฤina Hrastnik se je z osvojenim nazivom zavezala, da se bo ลกe naprej zavzemala za razvoj in promocijo prostovoljstva v obฤini. Iskreno pa se zahvaljujejo vsem hrastniลกkim prostovoljkam in prostovoljcem, ki s svojim delom prispevajo k moฤni povezavi lokalne skupnosti.
Naj dobremu zgledu sledijo tudi ostale zasavske obฤine in dokaลพimo ostalim, da je v slogi moฤ in da ko je treba, Zasavฤaniย  znamo stopiti vkup in si pomagati.
Povzeto po: http://www.prostovoljstvo.org/priznanja-nagrade-natecaji