Foto: FB stran Občine Hrastnik
Ta teden je mednarodni teden prostovoljstva. Ob tej priložnosti je nevladna organizacija Slovenska filantropija včeraj, na slovesni dan prostovoljstva, v Domu II. slovenskega tabora Žalec podelila priznanja prejemnikom naslednjih nazivov:

Naziv za prostovoljstvu prijazna občina se vsako leto podeli občinam, ki sistematično spodbujajo prostovoljstvo. V kategorijo PROSTOVOLJSTVU PRIJAZNA OBČINA  se je že tretje leto zapored uvrstila tudi Občina Hrastnik. Svoje priznanje so si prislužili z omogočanjem brezplačne uporabe infrastrukture prostovoljskim organizacijam, sofinanciranjem prostovoljskih programov, sodelovanjem z organizacijami in javnimi zavodi pri spodbujanju prostovoljstva, sodelovanjem v nacionalnih akcijah in zgledno izrekanje zahval prostovoljcem.
Posebno nagrado za NAJ MENTORICO PROSTOVOLJCEV je prejela Hrastničanka Jerica Laznik. Naziv si je zaslužila z izjemnim koordiniranjem in mentorstvom prostovoljcem znotraj projekta Starejši za starejše v Zasavju na predlog Zveze društev upokojencev Slovenije. Naziv so utemeljili takole: “Jerica Laznik je srčna prostovoljka in mentorica z ogromno željo po izboljšanju kvalitete življenja starejših. Prostovoljci jo izpostavljajo kot mentorico, ki jih podpira in jim pomaga reševati težave z individualnim pristopom in veliko mero empatije. Prostovoljce povezuje, zanje organizira različne dogodke in vzpostavlja sodelovanje z organizacijami in javnimi zavodi v lokalnem okolju. Pismo podpore za njen izbor so poslali številni prostovoljci, predstavniki drugih organizacij in javnih zavodov, med drugim tudi župan Občine Hrastnik, kar kaže, da je njeno delo prepoznano in cenjeno znotraj regije. V letu 2022 je pod njenim mentorstvom delovalo 117 prostovoljcev, ki so opravili 7.120 prostovoljskih ur.
Vir fotografije: FB stran Slovenske filantropije
Občina Hrastnik se je z osvojenim nazivom zavezala, da se bo še naprej zavzemala za razvoj in promocijo prostovoljstva v občini. Iskreno pa se zahvaljujejo vsem hrastniškim prostovoljkam in prostovoljcem, ki s svojim delom prispevajo k močni povezavi lokalne skupnosti.
Naj dobremu zgledu sledijo tudi ostale zasavske občine in dokažimo ostalim, da je v slogi moč in da ko je treba, Zasavčani  znamo stopiti vkup in si pomagati.
Povzeto po: http://www.prostovoljstvo.org/priznanja-nagrade-natecaji