Na območju Zasavja so policisti v minulem tednu poleg rednega dela obravnavali še:

PP Hrastnik
V ponedeljek spor in kršitev javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Sledi prekrškovni postopek.
V torek dopoldan so imeli policisti v postopku mlajšega moškega, kateremu je bila zasežena posušena rastlina, sum na konopljo. Po prejeti analizi sledi prekrškovni postopek.
Obveščeni so bili o mastnih madežih na cesti Blate – Kal, zato so bili na kraj poklicani gasilci, ki so sanirali cca. 2km  mastne ceste.
Prijavljena je bila prometno nesreča, z majhno materialno škodo. Ker sta se oškodovanca sama dogovorila o krivdi, so policisti odstopili ogleda.
V sredo so bili v dopoldanskem času so obravnavali kršitev z glasno glasbo na Frtici, kjer je bil kršiteljici izdan plačilni nalog.
V večernih urah so policisti ustavili voznika tovornega vozila. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zaradi česar mu je bilo vozilo zaseženo, sledi pa prekrškovni potopek.

PP Trbovlje
V ponedeljek v  dnevnem času so policisti prejeli prijavo kaznivega dejanja tatvine denarnice v lokalu na območju Trbovelj. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
V sredo so ustavili  voznico osebnega avtomobila, ki je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja, z nameščenimi reg. tablicami, ki niso pripadale vozilu. Ker je voznica kazala očitne znake nezanesljive vožnje ji je bil odrejen preizkus, hitri test za vsebnost prepovedanih snovi, rezultat pa je bil pozitiven. Voznici odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonila. Policisti so ji zasegli vozilo  in bodo podali  obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PP Zagorje ob Savi
V torek so bili policisti obveščeni o kaznivem dejanju Poškodovanje tuje stvari – vrtnega bazena v Zagorju ob Savi. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno Okrožno državno tožilstvo.
V večernem času so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo divjadi na območju Litije. Udeležencu je bilo izdano obvestilo o odstopu.
V nadaljevanju so intervenirali na območju Hrastnika zaradi razgrajanja in vpitja, ki je motilo sosede. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.
V sredo so bili policisti obveščeni o prometni nesreči in pobegom povzročitelja, ki se je zgodila na parkirišču v Zagorju ob Savi. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku.
V popoldanskem času so bili policisti obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Zagorju ob Savi s strani neznanega kršitelja. Policisti še zbirajo obvestila o kršitelju, zoper katerega bodo izvedli ustrezen ukrep.
V četrtek v večernem času so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo in pobegom povzročitelja, ki se je zgodila na območju Hrastnika. Policisti še zbirajo obvestila o pobeglem vozniku.  

PP Litija
V torek je neznani storilec odnesel bakrene žlebe iz vikenda v kraju na območju  Šmartna pri Litiji. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno okrožno državno tožilstvo.
V sredo so obravnavali kaznivo dejanje napada na informacijski sistem (zlorabo bančne kartice na spletu), kjer je storilec na neugotovljen način, na svetovnem spletu pridobil podatke bančne kartice banke oškodovanca in nadaljevanju opravil preko 50 nakupov v skupni vrednosti preko  2.500 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.
Občanu so zasegli dve rastlini za katero se sumi da sta prepovedana droga konoplja, ki ju je gojil na vrtu. Policisti vodijo postopek o prekršku.
V četrtek so občanu so zasegli štiri rastline, za katere se sumi, da so prepovedana droga konoplja, ki jih je gojil na vrtu. Policisti vodijo postopek o prekršku.
Obravnavali pa so še prometno nesrečo v Šmartnem pri Litiji, v kateri je nastala manjša materialna škoda; policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.