Javnomnenjska raziskava, ki jo je za POP TV izvedla Mediana Pulse in je bila objavljena včeraj v nedeljo, 20. maja, je pokazala, da SDS ohranja vodstvo na lestvici strank, pri čemer je s 14,9-odstotno podporo še povečala svojo prednost. Z 9,7 odstotka ji sledi Lista Marjana Šarca (LMŠ), tretja pa je SD s 6,5 odstotka podpore.

SDS se je podpora volivcev glede na pretekli mesec zvišala za 1,4 odstotne točke, LMŠ je podpora padla za 4,6 odstotne točke, podpora SD pa je padla za dve odstotni točki. Za vodilnimi tremi se je na četrto mesto uvrstila SMC z 4,5-odstotno podporo. Levico bi prav tako volilo 4,5 odstotka vprašanih, DeSUS 3,9 odstotka, NSi pa 3,3 odstotka vprašanih.

SNS in Stranko Alenke Bratušek bi obkrožil enak odstotek anketirancev (obe imata 3,1 odstotka podpore), sledijo pa SLS z 1,7 odstotka podpore, Piratska stranka Slovenije z 1,2 odstotka podpore in stranka ReSET z enim odstotkom podpore.

V anketi so manj kot en odstotek podpore prejele Gibanje Zedinjena Slovenija, stranka Andrej Čuš in Zeleni Slovenije, Lista novinarja Bojana Požarja, stranka Bojana Dobovška Dobra država, Naprej Slovenija ter koalicija Združene levice in Sloge.

Malo več kot petina vprašanih (21,8 odstotka) še ne ve, katero stranko bi izbrala, če bi bile volitve že danes. Nobene od obstoječih političnih strank ne bi izbralo 10,1 odstotka anketiranih, 3,4 odstotka vprašanih pa na vprašanje ni želelo odgovoriti.

Anketo je opravila Mediana Pulse na vzorcu 743 državljanov.