Od 31. julija do 3. avgusta je v Zagrebu potekalo Evropsko univerzitetno prvenstvo v karateju, kickboxu, judu in taekwondoju, ki se ga je udeležilo 1300 tekmovalcev iz 404 univerz iz 36 držav. Slovenske barve je na Hrvaškem zastopalo devet študentov, med njimi tudi dva člana trboveljskega kluba, in sicer Barbara Haberl in Blaž Hribovšek.

 

Prva je nastopila Barbara v kategoriji do 55 kilogramov in zaradi prvo dosežene točke (senshu) Italijanke izgubila z rezultatom 1:1. Italijanka je v nadaljevanju zabeležila tri zmage in se uvrstila v finale ter tako omogočila Barbari repasaž in možnost za bronasto medaljo. Prvi repasaž je Barbara začela odločno, nekaj sekund pred koncem še vodila 4:2, a na koncu malce nesrečno izgubila 5:4. Kljub dvema porazoma je ob koncu osvojila 9. mesto. Blaž je po prostem prvem krogu izgubil v drugem proti Francozu po sodniški odločitvi, saj se je borba končala z neodločenim rezultatom.

Slovenski karateisti se iz Zagreba vračajo brez vidnejše uvrstitve. Dosegli so dve deveti mesti, in sicer naša Barbara ter katašica Maša Simonič iz Maribora. To je bil tako za Barbaro kot Blaža prvi nastop na Evropskem univerzitetnem prvenstvu in verjamemo, da se bosta že drugo leto borila za zmagovalne stopničke.