Kulturno društvo Jevnica v okviru sekcije za razvoj podeželja in turizma tudi letos pripravlja že tradicionalen dogodek – V hvaležnost jeseni. Priložnost, da si lahko ogledate in tudi privoščite domače kmetijske pridelke.

»Naj pridelki«

Prireditev se bo odvijala v nedeljo 5. novembra v jevniškem zadružnem domu. Že dopoldan od 9. ure naprej bo razstava »naj pridelkov«, predstavitev moravških rokodelcev in prikaz njihove dejavnosti ter prodaja kmetiških pridelkov in izdelkov.

Priznanja za najboljše pridelke

Popoldan bodo sklenili dogajanje z osrednjo prireditvijo, kjer bodo organizatorji podelili priznanja za najboljše pridelke, bodisi po kvaliteti, ali velikosti, ali kakšni drugi posebnosti. V bogatem kulturnem programu bodo sodelovali domači učenci podružnične osnovne šole Jevnica, mešani pevski zbor Miha Vahen, moški pevski zbor Kromberški Vodopivci iz Kromberka pri Novi Gorici s prikazom krsta vina po njihovih običajih.

Vsi kmetijski pridelovalci in vrtičkarji, ki bi s svojimi pridelki želeli sodelovati, lahko svoje pridelke prinesete že tudi v dan prej, v soboto od 15. do 19. ure, ko bo organizirano predavanje agronomske strokovnjakinje Fanči Predin o novembrskih opravilih na vrtu.