Vir fotografije: DPM Trbovlje

Društvo prijateljev mladine Trbovlje išče  prostovoljce – animatorje otrok za poletne počitniške dejavnosti. 

V svoje vrste vabi vse tiste, ki vas veseli delo z otroki in mladimi, ki bi del svojega prostega časa preživeli na morju ali ob dnevnih počitniških varstvih v domačem kraju in bi ob tem pridobili nova znanja, nove spretnosti in izkušnje ter spoznali nove ljudi.

DPM Trbovlje se zaveda, da je vsak odnos daj-dam, zato ne le da pričakujejo

  •  veselje do dela z otroki in mladostniki,
  • odgovornost,
  • udeležbo na usposabljanjih, intervizijah in supervizijah,
  • samoiniciativnost in željo po uresničevanju lastnih idej,
  • pripravljenost na delo v skupini,
  • strpnost, kreativnost, sprejemanje drugačnosti…

pač pa ponujajo dobre pogoje dela v prijaznem okolju, brezplačna usposabljanja in mentorstvo, prostovoljcu nudijo strokovna in družabna srečanja, podporo in spoštovanje njegovih/njenih odločitev in po opravljenih usposabljanjih in opravljenem delu tudi ustrezna potrdila.

Strokovna usmerjenost, status, spol animatorjev niso pomembni, pomembno je, da ima kandidat potrebne izkušnje in sposobnosti za samostojno vodenje skupine otrok, končano najmanj srednješolsko izobraževanje (V. stopnja) in da opravi obvezna usposabljanja v okviru DPM Trbovlje.

DPM Trbovlje namerava v času poletnih počitnic 2021 izpeljati

  1. dnevne počitniške dejavnosti v Trbovljah (vsak delovni dan med 1. julijem in 31. avgustom)

  2. letovanje v Savudriji (v terminu od 2. avgusta do 12. avgusta)

Če se želite kot animator prijaviti na letovanje, je obvezno predhodno aktivno sodelovanje na počitniških dejavnostih v domačem kraju.

Prijave s krajšim življenjepisom pošlji na elektronski naslov: [email protected] najkasneje do 31.maja 2021.

Če še nisi polnoleten/polnoletna, se lahko prijaviš na uvajanje, ki bo potekalo pod vodstvom izkušenih mentorjev – prostovoljcev.

Pravijo, da kdor išče, ta najde. In ob vsem kar ponujajo, bodo tudi trboveljski DPM-jevci našli primerne prostovoljce, ki bodo trboveljskim otrokom polepšali čas, preživet v naši trboveljski dolini ali pa v koloniji ob morju.