Od petka do nedelje je v Beogradu potekalo Balkansko prvenstvo v karateju za otroke, člane in veterane, kjer je nastopilo 1285 tekmovalk in tekmovalcev iz 10 držav. Slovenijo so na prvenstvu v Srbiji zastopali trije člani iz Trbovelj: Tian Ovnič, Nik Mrgole in Uroš Markuljevič.

Tian Ovnič je svoj debitantski nastop na tovrstnih tekmovanjih začel odlično, po prostem prvem krogu v katah med 12-letniki je v drugem krogu premagal predstavnika Grčije. V četrtfinalu je moral priznati premoč Srbu, ki se je uvrstil v finale ter omogočil Tianu nastop v repasažu. Tam je izgubil proti predstavniku Bosne in Hercegovine in tako osvojil sedmo mesto.

Drugi je nastopil Uroš Markuljevič v športnih borbah članov do 84 kilogramov. Po prostem prvem krogu je v drugem premagal Črnogorca 7:3 ter nato v tretjem krogu izgubil proti Srbu 11:1. Ker se predstavnik Srbije ni uvrstil v finale, je Uroševa možnost repasaža splavala po vodi.

Zadnji dan prvenstva je na tatami stopil še Nik Mrgole v športnih borbah 13-letnikov do 50 kg. V prvem krogu je premagal Makedonca ter nato v drugem izgubil proti predstavniku Bosne in Hercegovine.

Za uspešen zaključek prvenstva je poskrbel Uroš Markuljevič, ki je še s štirimi reprezentančnimi kolegi pripravil zelo lepo presenečenje – v športnih borbah ekipno so osvojili bronasto medaljo. Slovenski ekipi, ki je bila v povprečju mlajša od 20 let, ni nihče pripisoval možnosti za zmagovalni oder, vendar jim je to z zmago nad Grki v repasažni borbi uspelo. Uroš je za ekipo prispeval po eno zmago in poraz.

UROŠ MARKULJEVIČ Z REPREZENTANČNIMI KOLEGI NA ZMAGOVALNEM ODRU BALKANSKEGA PRVENSTVA V BEOGRADU

Tekmovanja v karateju pa se nadaljujejo. Že v nedeljo fante in dekleta Karate kluba Trbovlje čaka naslednje tekmovanje, in sicer Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije.

Fantje, čestitke! Mi bomo še naprej navijali za vas!

 

 

Vir fotografij: Karate klub Trbovlje