Članska ekipa, ki jo vodi Tomi Horvat, se po polfinalnih obračunih proti ekipi KMN Bronx Škofije, sedaj v finalu meri z ekipo Proen Maribor. Državnega prvaka bomo dobili, ko bo ena od ekip prva dosegla tri zmage. Trenutni rezultat v zmagah je 1:1.

Na prvi tekmi, ki je bila odigrana 21. aprila v dvorani Tabor v Mariboru je slavila domača ekipa. Po rednem delu je bil rezultat 2:2, čeprav je FC Litija vodila že z 0:2, nato pa je bil za Maribor dosojen strel s šestih metrov, kmalu zatem pa so igralci domačinov zadeli še za 2:2. Strelec v rednem delu je bil za Litijski klub Klemen Duščak, ki je dosegel oba zadetka. Ker je bil izid po rednem delu izenačen, so sledili kazenski streli.  Pri strelu s šestih metrov pa so bili uspešni Matheus, Hugo, Duščak in Čujec, na žalost pa sta zgrešila Gašper Vrhovec in Tine Šturm. Tako je Maribor prišel do svoje prve zmage v seriji.

Litijani vrnili milo za drago

Foto: arhiv FC Litija

Tudi druga tekma je bila odigrana v Mariboru in sicer v torek, 25. aprila. Tokrat smo ponovno videli strele s šestih metrov, kajti po rednem delu je bil rezultat 5:5. Za ekipo Litije je dva zadetka dosegel Hugo, ki jih je posvetil svojemu novorojenemu sinu Pedru, po enega pa so dodali še kapetan Gašper Vrhovec, Teo Turk in Matheus. Nato so sledili streli s šestih metrov, pri katerih je bil klub Litije uspešen pri vseh strelih s črte, pri Mariboru pa je za zmago gostujočih zgrešil prav bivši igralec Litije Irnes Škorič.

Poleg vseh igralcev v polju, velja pohvaliti tudi oba vratarja, tako našega Vida Severja kot nasprotnega vratarja Damirja Puškarja, ki sta s svojimi odličnimi obrambami držala obe ekipi v igri do konca.

Sedaj sledita dve tekmi v Litiji, prva že danes, 28.4. ob 20. uri, v športni dvorani Litija. Četrta tekma pa bo v torek, 2. maja ob 20. uri.

Lepo vabljeni v čim večjem številu!

 

Luka Bregar