KIARA OBVLADA HIP HOP IN BATTLE

Zadnjo majsko nedeljo je pod okriljem Plesne zveze Slovenije potekal zadnji kvalifikacijski turnir v modernih tekmovalnih plesih. Rezultati turnirja štejejo za uvrstitev v reprezentanco in s tem na evropsko prvenstvo, ki bo potekalo od 2. do 5. julija 2022 v Skopju. Turnirja se je udeležila tudi Kiara Marn, dijakinja 2. letnika (ekonomski tehnik) GESŠ Trbovlje in tekmovala v dveh kategorijah: hip hop – solo – ženske članice in člani battle (fantje in dekleta). V kategoriji hip hop – solo je med 33 nastopajočimi osvojila 9. mesto, v battleu (Kiarina nova kategorija) pa 6. mesto. Kiara si je s tema nastopoma priplesala državni dres in pravico nastopa na evropskem prvenstvu še v članski kategoriji. Že 24. junija jo čaka nastop na večdnevnem državnem prvenstvu.

 

NIK URBANIJA – ČLAN KOŠARKARSKE REPREZENTANCE DO 17 LET

Slovenska košarkarska reprezentanca do 17 let, ki se pripravlja na svetovno prvenstvo, je v Kranjski Gori odigrala dve pripravljalni tekmi s Poljsko. Obakrat je bila boljša naša ekipa, katere član je tudi Nik Urbanija, dijak 2. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje. O Niku Urbaniji smo že pisali. Perspektivni košarkar GESŠ Trbovlje se je zelo izkazal. V prvi tekmi je dosegel 15 točk, v drugi pa le dve manj, kar je vsekakor lepa popotnica za prihodnje nastope.

 

 

ŠPORTNI DAN V STOŽICAH

Profesorica Aleksandra Jurman pa je zapisala nekaj besed o športnem dnevu, ki so ga dijaki preživeli v Stožicah. “Dijaki prvega, drugega in tretjega letnika programa ekonomski tehnik so imeli v petek, 3. 6. 2022, prav poseben “športni dan” v Stožicah v Ljubljani – na premieri dokumentarca o zlatih slovenskih košarkarjih, ki so 17. septembra 2017 na zadnji tekmi ugnali srbsko reprezentanco in s solznimi očmi – od bolečin (saj se spomnite, kako smo trepetali zaradi Gogijevih krčev in Lukovega gležnja v zadnjih minutah tekme) in sreče – ponosno dvignili pokal.🏀🏆 Goran Dragič in Gašper Vidmar pa sta s svojim obiskom poskrbela za posebno presenečenje po ogledu filma.

 

ZMAGA NA TEKMI SLOVENSKEGA PUMPTRACK POKALA PUMPAJ SLOVENIJA

Prejšnjo soboto, 4. junija 2022, je v Ribnici potekala druga dirka v seriji slovenskega pumptrack pokala Pumpaj Slovenija. Tekmovanja se je udeležila tudi Klara Podlogar, dijakinja 3. letnika ekonomskega tehnika GESŠ Trbovlje in članica Kolesarskega kluba Zagorska dolina. V hitrostni preizkušnji je zasedla 1. mesto v ženski kategoriji W-U19, v skupnem seštevku pa le za desetinko zaostala za stopničkami. S prvim mestom si je prislužila maksimalno število točk, ki se na koncu štejejo v skupni seštevek posameznikov in klubov.

 

GRENADIRMARŠ, PALAČINKE …

Dijaki 3. a pa so prejšnjo soboto popoldne sodelovali na kuharskem tekmovanju Grenadirmarš v trboveljskem Mestnem parku. Ana Lina, Tia, Tadej, Matevž, Matija in David so s svojo marljivostjo in z dobro voljo pokazali, da je mladina nepogrešljiv del zasavskega okolja. Svojo udeležbo so pokomentirali takole: ” Morda nismo zmagali, smo pa zagotovo bili zmagovalci mlajše populacije, ki je do večernih ur stala v vrsti za palačinke.”

 

 

 

DRŽAVNO PRVENSTVO SREDNJIH ŠOL V AKVATLONU

Tudi ta teden pa se je pričel v športnem duhu. V ponedeljek je v Ljubljani potekalo finale državnega prvenstva srednjih šol v akvatlonu. Barve GESŠ Trbovlje je zastopala dijakinja 3. letnika športnega oddelka Danaja Alauf. Čas s področnega prvenstva je občutno izboljšala in skupno osvojila zelo dobro 10. mesto, kar je vsekakor dobra popotnica in motivacija za prihodnje treninge.

 

 

 

Vsem dijakom iskrene čestitke za njihove dosežke in še veliko uspehov naprej!

 

Vir fotografij: Arhiv GESŠ Trbovlje