Do smrti zbil dva pešca in pobegnil

Na Dunajski cesti v Ljubljani se je ponoči zgodila huda prometna nesreča s smrtnim izidom. Voznik osebnega vozila je zbil dva pešca, nato pa pobegnil s kraja nesreče. Eden od pešcev je na kraju nesreče umrl, drugo osebo so hudo poškodovano odpeljali v ljubljanski klinični center, a je nato podlegla poškodbam, poročajo s PU Ljubljana. Po do sedaj zbranih obvestilih, naj bi voznik bil pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi.

Po do sedaj zbranih obvestilih je ugotovljeno, da je 33-letni voznik  z osebnim  vozilom znamke VW Passat vozil po Dunajski cesti v Ljubljani, iz smeri Bavarskega dvora proti Linhartovi cesti. Za križiščem z Vilharjevo ulico slednji ni upošteval rdeče luči na semaforju ter peljal naprej. Takrat sta z njegove leve strani pravilno po prehodu za pešce, vozišče prečkala dve osebi (64- in 53-letni moški), v kateri je trčil. Po trčenju  je pešca odbilo naprej po vozišču, kjer sta poškodovana obležala. 53- letni moški je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče, 64-letni moški pa je bil s hudimi poškodbami s kraja odpeljan v KC Ljubljana, kjer je kasneje podlegel hudim poškodbam.

Voznik je po trčenju zdrsel naprej, čez z robniki dvignjeno sredinsko zelenico, kjer je trčil še v drog javne razsvetljave. Po tem je 33-letnik brez ustavljanja odpeljal naprej po Dunajski cesti v smeri Črnuč, kjer so ga policisti kmalu po nesreči izsledili in ga prijeli. Voznik je bil preizkušen z alkotestom, ki je pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo, odrejen mu  je bil strokovni pregled za prisotnost alkohola, mamil in drugih psihoaktivnih snovi. Med postopkom so policisti 33-letniku zasegli tudi štiri alu zavitke z belo prašnato snovo – sum na kokain. Ogleda kraje nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurni državni tožilec.