Prijavili ribiče, kradli, vlamljali, kršili javni red in mir, bežali s prometne nesreče.

Ker je zadnje čase kar pestro dogajanje na področju Zasavja kar se tiče dela policistov, vam posredujemo nekaj cvetk s področja črne kronike.

Policisti so na območju Zasavja v zadnjih 24-ih urah poleg ostalih dogodkov obravnavali še:

  • policisti so prejeli prijavo o domnevnem nezakonitem lovu rib v potoku, v kraju Šklendrovec. Z zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da člani ribiške družine Zagorje ob Savi opravljajo intervencijski odlov rib, zaradi sanacije betonskega podpornega zidu. Kršitve niso bile ugotovljene.
  • prav tako so policisti obravnavali kaznivo dejanje Velite tatvine, in sicer vlom v stanovanjsko hišo, kjer so storilci odtujili več predmetov. Policisti s preiskavo nadaljujejo.
  • v jutranjih urah so policisti posredovali v zdravstveni ustanovi v Trbovljah zaradi kršitve javnega reda in miru . Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.
  • v dopoldanskem času so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom. V nesreči je nastalo za okoli 300 evrov materialne škode.
  • popoldan so policisti obravnavali tatvino artikla v trgovini v Kisovcu. Z navedenim dejanjem je znani storilec oškodoval lastnika za 2,13 evrov.
  • v večernem času so bili policisti obveščeni o tatvini kolesa iz kleti v Hrastniku. Z navedenim dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za 469 evrov.
  • okrog 23.40 ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti med Zagorjem in Trbovljami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik z osebnim vozilom zapeljal preblizu desnemu robu, ter zapeljal s ceste. V vozilu sta bila poleg voznika še dva potnika, vsi trije so bili poškodovani in odpeljani v Splošno bolnico Trbovlje, v nesreči je nastalo za okoli 300 evrov materialne škode.

Pregled dogodkov Policijske uprave Ljubljana, kamor sodijo tudi zasavske policijske postaje

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 171 klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 71 dogodkov, s področja javnega reda in miru 42 dogodkov in s področja prometne varnosti 50 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali poskus uboja, 8 tatvin in 4 vlome, 2 poskusa vloma ter 3 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 2 vozili.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju, dve osebi so pridržali, in 6 krat v zasebnem prostoru.

Poskus uboja

Ljubljanski kriminalisti nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja poskusa uboja na Igriški ulici v Ljubljani.

Po do sedaj zbranih obvestilih in prvih ugotovitvah ogledov krajev kaznivih dejanj je znano, da je med 18-letnim oškodovancem in 21-letnim osumljencem prišlo do spora, v katerem je 21-letnik  zabodel 18-letnika, nato pa s kraja zbežal z osebnim avtomobilom. Policisti so osumljenca po dogodku kmalu izsledili in prijeli, ko je bil v skupini več oseb. V nadaljevanju so 21-letniku zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa uboja odvzeli prostost, ostale osebe so bile izpuščene. 18-letni oškodovanec je v dogodku utrpel hude telesne poškodbe in je še vedno v zdravstveni oskrbi, njegovo življenje je ogroženo.