Drzna tatvina v okolici Litije

 

V petek so bili policisti obveščeni o drzni tatvini, ki sta jo neznanca storila v četrtek v okolici Litije. Neznani storilec je na domu zamotili starejšo oškodovanko s pogovorom o izvedbi gradbenih del. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili nakit in tako lastnico oškodoval za nekaj sto evrov. Opis enega storilca: star približno 40 let, visok okoli 180 cm, srednje postave, krajših svetlih las. Oblečen je bil v kavbojke in majico z dolgimi rokavi.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Če imate v zvezi z dogodkom kakršnekoli informacije, to sporočite na številko 113 ali na najbližjo policijsko postajo. 

Tovrstnih tatvin je vedno več in najpogosteje so žrtve ravno starejši občani, ki jih storilci lažje zmedejo. Storilci delujejo premišljeno in zelo pretkano, zato žrtve ponavadi niti ne ugotovijo takoj, da so bile žrtve kaznivega dejanja. Zato policisti znova opozarjajo, da imejte osebe, ki so prišle do vas nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabite v hišo oziroma stanovanje. Prostorov ne puščajte odklenjenih niti za hip, pozorni pa bodite tudi na videz teh oseb (kaj imajo oblečeno, na njihov govor in morebitne posebnosti) ter na vozilo, s katerim so se pripeljali do vas (znamka avtomobila, barva, morebiti registrska številka), saj bodo policisti s pomočjo teh informacij lažje izsledili tatove.