Družba Elektro Ljubljana je včeraj odprla obnovljeno razdelilno transformatorsko postajo Hrastnik. Obnovljena postaja po oceni podjetja predstavlja pomemben korak v nadaljnjem razvoju Zasavja, za prebivalce Občine Hrastnik pa pomeni večjo zanesljivost napajanja ter manj izgub v omrežju. Vrednost naložbe je ocenjena na 4,7 milijona evrov.

 

Obnovljena razdelilno transformatorska postaja Hrastnik bo vsem uporabnikom zagotovila večjo zanesljivost napajanja, povečala se bo prenosna moč omrežja, izgube v omrežju pa se bodo zmanjšale. Obnova je bila tehnično izjemno zahtevna, so pojasnili v družbi. Obnovitvena dela so se sicer začela jeseni leta 2017.

Objekt je bil zgrajen v 80. letih prejšnjega stoletja za napajanje tako prebivalcev kot pomembnejših industrijskih obratov v regiji, to je Tovarne kemičnih izdelkov Hrastnik, Steklarne Hrastnik in Rudnika Trbovlje-Hrastnik.

Tudi pri obnovi so ti ostali napajani. Prenova je bila tako izvedena ob stalni prisotnosti napetosti v razdelilno transformatorski postaji, kar je bil izjemno velik izziv za izvajalce del, so še zapisali v Elektru Ljubljana.

Slavnostni govornik na včerajšnjem odprtju je bil gospodarski minister Zdravko Počivalšek.