FC LITIJA v finalu!

Članska ekipa, ki jo vodi Tomi Horvat, se je letos ponovno uvrstila v finale 1. SFL. Najprej je bila ekipa FC Litija v četrtfinalu z dvema zmagama boljša od ekipe KMN Puntar iz Tolmina, v polfinalu pa je bila v dvoboju na tri dobljene zmage boljša še od ekipe KMN Bronx Škofije.

Prva tekma bi morala biti odigrana v Litiji, vendar so se zaradi zasedenosti obeh možnih dvoran FC Litija dogovorili, da se prva tekma odigra na Škofijah. igralci Litije so tam slavili z rezultatom 2:6, dva zadetka je dosegel brazilski igralec Matheus, po enega pa so dodali Gašper Vrhovec, Nikola Jelič, Tine Šturm in vratar Vid Sever. Druga in tretja tekma sta se tako 11. in 14. aprila odigrali v Litiji.

Na drugi tekmi je bila naša ekipo ponovno boljša, saj je tekmo v obrambi odigrala odlično. Rezultat je bil 5:2, zadeli pa so dvakrat Matheus, po enkrat pa še drugi brazilski igralec Hugo ter Nikola Jelič in Patrik Čujec.

Varovanci Tomija Horvata so na tretji polfinalni tekmi proti KMN Bronx Škofije še tretjič zmagali. Rezultat je bil kar 5:0 za našo ekipo, blestel je Matheus s tremi zadetki, po enega pa sta dodala Hugo in Klemen Duščak. Po tekmi je junak dvoboja Matheus povedal:

vir: FC Litija

“zadetki niso le zasluga mene samega, vendar je to zasluga celotne ekipe, kajti brez odličnih soigralcev ne bi mogel tako dobro igrati.”

S to zmago se je naša Litijska članska ekipa uvrstila v finale 1. SFL, kjer jih čaka ekipa Proen Maribor, ki so aktualni prvaki Slovenije. Prvi dve tekmi, 21. in 25. aprila, bosta odigrani v Mariboru, tretja tekma bo v Litiji, v petek, 28. aprila. Igra se na tri dobljene tekme.

Luka Bregar