Poletje je že pošteno zakoračilo v mesec julij in s tem se je pričel tudi Filmski teden Evrope, ki ga v sodelovanju z lokalnimi kinematografi po vsej Sloveniji pripravljajo regionalne informacijske točke EUROPE DIRECT.  Projekt podpirata Center Ustvarjalna Evropa in Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji.

Od 26. junija naprej si je mogoče v Ajdovščini, Celju, Hrastniku, Trbovljah, Zagorju ob Savi, Litiji, Izoli, Murski Soboti, Novem mestu, Ptuju, Razkrižju, Sežani, Straži, Slovenski Bistrici, Sv. Trojici, Turnišču in  Velenju ogledati predstave filmov iz sodobne evropske filmske produkcije. Na zanimivih lokacijah se bo zvrstilo 32 brezplačnih filmskih predstav.

Vir fotografije: Javni zavod za kulturo, šport, mladino in turizem, KRC Hrastnik

Vsi filmi so prejemniki podpore podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije, nekateri izmed njih pa so bili uvrščeni tudi v izbor za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

 

Kot že omenjeno, si boste filmske predstave lahko ogledali tudi v zasavskih mestih – Hrastniku, Trbovljah, Zagorju in v Litiji. V Zasavju bo večina projekcij izvedena v avgustu:

Trbovlje Delavski dom Trbovlje četrtek, 11. avgust 2022 ob 18. uri Dober dan za delo
Litija Mestni muzej Litija petek, 12. avgust 2022 ob 20. uri Triumf
Hrastnik pri kompresorski postaji pri starih rudniških prostorih petek, 19. avgust 2022 ob 21. uri Triumf
Trbovlje Delavski dom Trbovlje sobota, 20. avgust 2022 ob 10. uri Čarobno potovanje na luno – predstava za otroke!

 

Zagorju ste si projekcijo filma Prevajalci lahko ogledali že 23. junija v sodelovanju z Mladinskim centrom Zagorje ob Savi.

Vabljeni k ogledu!