Foto: FB stran Občine Trbovlje
Jutri se končuje šolsko leto, česar se otroci že zelo veselijo; pred njimi so počitnice, a kaj kmalu bodo spet zakorakali v novo šolsko leto. In na Občini Trbovlje že razmišljajo vnaprej. Z rebalansom proračuna Občine Trbovlje so zagotavljena sredstva za uvedbo varnejše prometne ureditve med Vreskovim in Nasipi.
Na pobudo občanov in terenskih podatkov Komisije za prometno varnost bo v Trbovljah z novim šolskim letom med Vreskovim in Nasipi uvedeno območje omejitve hitrosti 30 km/h in povezali dele naselja, kjer je bila omejitev 30 km/h že uvedena in pozitivno sprejeta. Na povezovalni cesti Trbovlje – Hrastnik in industrijski cesti do krožišča Sušnik bo še vedno veljala omejitev 50 km/h.
𝗠𝗲𝗿𝗶𝘁𝘃𝗲 𝘀𝗼 𝗽𝗼𝗸𝗮𝘇𝗮𝗹𝗲, 𝗱𝗮 𝘀𝗲 𝟴𝟱 % 𝘃𝗼𝘇𝗻𝗶𝗸𝗼𝘃 𝗼𝗺𝗲𝗷𝗶𝘁𝘃𝗲 𝗻𝗲 𝗱𝗿𝘇̌𝗶, 𝗿𝗲𝗸𝗼𝗿𝗱𝗲𝗿 𝗽𝗮 𝗷𝗲 𝗽𝗲𝗹𝗷𝗮𝗹 𝗸𝗮𝗿 𝟴𝟰 𝗸𝗺/𝗵!
Na območju med Vreskovim in Nasipi živi veliko šoloobveznih otrok, ki si želijo v šolo aktivno, zato je prav, da se jim to tudi omogoči, zato so se odločili, da sprejmejo ukrepe, da bo njihova pot v šolo varnejša.  Hkrati pa bo uvedena novost izboljšala tudi bivalne pogoje prebivalcev, saj so na omenjenem področju stanovanjski objekti tik ob cesti, območje je gosto poseljeno, za ustrezno varno infrastrukturo za pešce pa žal ni poskrbljeno.
 
S samimi podrobnostmi nove prometne ureditve vas bomo seznanili še pred začetkom šolskega leta 2024/2025.