Gasilci na pomoč!

slika je simbolična

Včeraj zjutraj ob 8.27 se je v naselju Gabrska gora v občini Litija zgodila prometna nesreča. Osebno vozilo je zdrsnilo z vozišča in pri tem trčilo v nadstrešek. Na pomoč so prišli gasilci PGD Litija, ki so zavarovali kraj nesreče, očistili vozišče, odklopili akumulator na avtomobilu, stabilizirali nadstrešek in osebno vozilo postavili nazaj na vozišče. Na srečo v nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

 

V popoldanskih urah je bilo prek Trbovelj slišati zavijanje gasilskih siren. Ob 16.56 je v Ključevici zagorel travnik in nizka podrast. Požar je bil obsežen – okoli 10 000 m2 površine so pogasili gasilci PGD Trbovlje – mesto, Dobovec, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Čeče in Klek. Gasilci PGD Dobovec so izvajali še požarno stražo, da se na kraju požara ne bi ponovno vžgalo.

Danes okrog 13. ure pa je zagorelo ob cesti Litija–Hotič pri Zgornjem Logu. Vžgal se je kup trave in manjše drevo. Požar so pogasili gasilci PGD Litija.

Požari v naravi so te dni kar pogosti, zato bodimo previdni, da nenamerno tudi sami ne zanetimo ognja, ki ga ne bi mogli ukrotiti.