vir: pixabay

Gasilska zveza Šmartno pri Litiji v mesecu marcu in aprilu organizira nekaj odmevnejših dogodkov na regijski in državni ravni. 

 Poleg vsakoletnega občinskega kviza gasilske mladine naše občine, ki je bil letos na sporedu 4. marca, smo v soboto 11. marca v OŠ Šmartno in športni dvorani Pungrt organizirali tudi regijski kviz naše gasilske Regije Ljubljana III.  Na njem je sodelovala gasilska mladina osmih gasilskih zvez (Šmartno, Litija, Lukovica, Domžale, Mengeš, Kamnik, Komenda in Moravče).

vir: pixabay

V soboto 18. marca bomo prav tako v športni dvorani Pungrt gostili gasilke in gasilce iz cele Slovenije, ki se bodo pomerili na finalu pokalnega tekmovanja Gasilske zveze Slovenije v spajanju sesalnega voda – SSV. Od skupno več kot 60 ekip iz vse Slovenije, sodelujejo tudi kolegi gasilci iz sosednje Hrvaške. Na tem tekmovanju, ki je vedno bolj popularno med tekmovalci in gledalci, predvsem zaradi hitrosti in atraktivnosti, seveda sodelujejo tudi ekipe iz GZ Šmartno. Nekatere dosegajo zavidljive rezultate, zato vse bralce vabimo predvidoma ob 14. uri v dvorano Pungrt, da urnim gasilkam in gasilcem, z glasnim navijanjem in spodbujanjem izrazijo podporo. Poskrbljeno bo tudi za jedačo in pijačo.

Za konec smo si zadali največji zalogaj – 16. državni kviz gasilske mladine. V soboto 1. aprila bomo torej v naših krajih gostili Državni kviz gasilske mladine 2017. Pričakujemo okrog 110 ekip iz cele Slovenije, katere se bodo na državni kviz uvrstile preko regijskih tekmovanj. Praktični del kviza bo potekal v dvorani Pungrt, pisni del pa v prostorih OŠ Šmartno. Pri pripravah in na sami izvedbi kviza bo sodelovalo več kot 100 gasilk in gasilcev iz GZ Šmartno, saj je to organizacijsko zelo zahteven projekt. Uradna otvoritev tekmovanja je predvidena ob 10. uri, zaključek in razglasitev rezultatov pa nekje ob 15. uri.

 

Domen Merzel,

GASILSKA ZVEZA ŠMARTNO PRI LITIJI