Projekt MEPI – Mednarodno priznanje za mlade – je v GESŠ Trbovlje uspešno vpeljan že od šolskega leta 2017/2018. Dijaki in dijakinje, ki so doslej sodelovali v projektu MEPI, so dosegli že srebrnike pa tudi zlatnike, v letošnjem šolskem letu pa se MEPI nadaljuje na zlati stopnji. Del projekta MEPI (na zlati stopnji) so poleg veščin, prostovoljstva, športa ter neznanega prijatelja tudi odprave, zato so se letos konec junija štiri dijakinje odpravile na zlato – raziskovalno odpravo. Praviloma sta odpravi dve, vendar so se na Nacionalnem uradu MEPI tudi letos odločili, da se zaradi koronavirusa izpelje samo ena.

Letošnja zlata raziskovalna odprava je potekala od 28. 6. do 1. 7. 2021 na Goričkem. Alja, Blažka, Tiatara in Žana Larisa so se iz Gederovcev odpravile k Ledavskemu jezeru, kjer so postavile tabor in tam preživele tri noči. Veliko časa so namenile raziskovanju krajine, spoznavanju zanimivosti in tamkajšnjega govora, del odprave pa je bil namenjen tudi hoji, saj so na dan prehodile okoli 15 kilometrov. Tako so spoznale Ropočo, Rogašovce, Sv. Jurija, Lemerje, tudi kakšno štorkljo, predvsem pa se seznanile z lepotami in s posebnostmi tega konca naše Slovenije.

Vse odprave imajo na poti kontrolne točke in ocenjevalce (tokrat sta dekleta ocenjevali Katarina Bola Zupančič in Maruša Stoklasa Drečnik). Na kontrolnih točkah se je vedno prilegla sveža voda in senca. In čeprav brez dežja ni šlo, je bilo MEPI-jevkam vreme tokrat precej naklonjeno. Vse štiri zlatnice so odpravo uspešno opravile in zaključile.

Čestitke!

Vir fotografije: FB stran Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje