Prejšnjo soboto, 11. maja, se je osemčlanska ekipa Karate kluba Trbovlje odpravila na dolgo pot proti Črni gori, kjer so se udeležili 18. Mednarodnega karate turnirja “Pljevlja Open 2024”. Na tekmovanju je v 528 nastopih nastopilo 346 tekmovalk in tekmovalcev iz 7 držav. Trboveljski karate klub so na tekmovanju predstavljali Ana Jazbec, Franja Krajšek, Tara Vozel, Arman Hozanović, Anej Zapotnik in Max Potočnik ter trenerja Rok Lopan in Bogdan Simerl.

Mladi Trboveljčani so v Črni gori osvojili kar 13 medalj. V katah sta zmagovalca 18. Mednarodnega karate turnirja “Pljevlja Open 2024” postala Tara Vozel v 1. nivoju in Arman Hozanović v 1. nivoju kot tudi v absolutni kategoriji. Tari sta družbo na zmagovalnem odru delali klubski kolegici Franja Krajšek s srebrno in Ana Jazbec z bronasto medaljo. Tretja je bila Tara v absolutni kategoriji kat. V katah ekipno so dekleta v sestavi Ana, Franja in Tara osvojile zlato ter fantje Anej, Arman in Max bronasto medaljo. V športnih borbah sta na najvišjo stopničko zmagovalnega odra stopila Ana Jazbec in Max Potočnik, ki je bil še tretji v starejši starostni kategoriji. Srebrni medalji sta osvojila Tara Vozel in Anej Zapotnik.

V soboto, 11. maja pa je potekal tudi 22. Mednarodni karate turnir “Postojna Open 2024”. Med 308 karateisti so bili tudi Anže Seme, Bor Repovž in Robert Strakušek iz Karate kluba Trbovlje.  V posameznih nastopih se fantom ni uspelo zavihteti med najboljše, drugače pa je bilo v ekipnih nastopih – Anže, Bor in Robert so premagali vse svoje nasprotnike ter tako osvojili zlato medaljo v katah ekipno pri dečkih.

Čestitke vsem mladim karateistom in njihovim trenerjem!

 

Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje