Foto: Arhiv Karate kluba Trbovlje

V nedeljo, 9. junija, je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije. Karate klub Trbovlje je nastopil z desetimi ekipami, ki so jih vodili trenerji Barbara Haberl, Blaž Hribovšek in Miha Kovačič. Vlogo sodnice je opravljala Aida Medić.

Prav vsem desetim ekipam se je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder.

V katah je nastopilo pet ekip. Naslova najboljših v Sloveniji so se veselile ekipe malčic Felić Anea, Jazbec Ana in Vozel Tara, dečkov v sestavi Hozanović Arman, Strašek Enej, Zapotnik Anej, mlajših kadetov Hozanović Arman, Hrušovar Anej, Ovnič Tian ter kadetov v postavi Bizjak Klemen, Ovnič Tian in Vozel Lan. Druge so bile kadetinje Dolan Lara, Herman Lana in Jazbec Lučka.

V športnih borbah je sledilo še pet medalj. Ekipni državni prvaki so postali dečki Hozanović Arman, Strašek Enej, Zapotnik Anej in mlajši člani Krajnc Jure ter Markuljević Marko in Markuljević Uroš. Viceprvakinje Slovenije so postale malčice v postavi Felić Anea, Jazbec Ana in Vozel Tara ter kadeti Haralović Daniel, Vozel Lan in Očko Gal, kot posojen tekmovalec Shotokan karate kluba Oplotnica. Tretji so bili člani Krajnc Jure, Markuljević Marko in Markuljević Uroš ter Salkić Ervin. Din Muminović je kot posojen član nastopil za Karate klub Žalec, kjer so osvojili bronasto medaljo v borbah pri malčkih.

Ekipno državno prvenstvo je Karate klub Trbovlje zaključil na 1. mestu med 33. slovenskimi klubi. Vseh 10 ekip se je domov vrnilo z medaljami, kar šest jih je osvojilo naslov državnega prvaka!

Iskrene čestitke vsem!