V soboto, 4. marca, je na Polzeli potekalo Državno prvenstvo za člane, veterane in parakarateiste. Karate klub Trbovlje so zastopali Urša Haberl, Kenan Isaković, Almin Salkić, Marko in Uroš Markuljević pri članih, Alenka Paternoster pri veterankah ter Branko Glavač pri parakarateistih. Zasavske športnike sta vodila trenerja Miha Kovačič in Blaž Hribovšek.

Prvi je nastopil Almin Salkić v katah, ki je na prvenstvo prišel iz Švice, kjer živi in nadaljuje s treniranjem karateja. Almin je osvojil bronasto medaljo. V športnih borbah je državna prvakinja brez večjih težav že tretjič postala Urša Haberl v kategoriji do 50 kilogramov. Lepo presenečenje je pripravil 18-letni Kenan Isaković, ki je na svojem prvem članskem prvenstvu premagal vse svoje nasprotnike in se povzpel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v kategoriji do 67 kilogramov. Za tretji državni naslov za Karate klub Trbovlje je poskrbel Uroš Markuljević pri članih do 84 kilogramov. Njegov brat dvojček, Marko Markuljević, je v kategoriji do 75 kilogramov osvojil bronasto medaljo.

Urša Haberl državna prvakinja v športnih borbah med članicami do 50 kilogramov
Kenan Isaković premagal vso konkurenco med člani v športnih borbah do 67 kilogramov
Uroš Markuljević osvojil zlato v športnih borbah med člani do 84 kilogramov

Za veselje v trboveljskih vrstah sta poskrbela še Alenka Paternoster, ki je osvojila srebrno medaljo v katah pri veterankah do 50 let in Branko Glavač, ki je osvojil bronasto medaljo v para-karateju.

Ob koncu državnega prvenstva je bil Karate klub Trbovlje edini klub, ki je osvojil medalje tako pri članih, veteranih kot parakarateistih, kar kaže, da so dobra ekipa, ki dela kvalitetno in ubira pravo smer. Za njihovo delo in rezultate jim iskreno čestitamo.

 

Vir fotografij: Arhiv Karate kluba Trbovlje