V javnost je pricurljala vest, da je novi koronavirus vdrl tudi v belo cono trboveljske bolnišnice in sicer na interni oddelek.

Trenutno je na oddelku okuženih deset bolnikov in devet zaposlenih. Okužene bolnike so z internega oddelka prestavili na covid oddelek bolnišnice; Splošna bolnišnica Trbovlje ima dva covid oddelka in  trenutno sta oba skoraj polno zasedena. Zaposleni s potrjeno okužbo so trenutno v samoizolaciji. V sivi coni so še trije bolniki.

Kot je povedala direktorica SBT ga. Romana Martinčič, kako in zakaj je prišlo do vdora okužbe, ne ve, saj je virus povsod in tudi zdravstveni delavci niso nanj imuni. So pa vdor okužbe z novim koronavirusom zamejili,  interni oddelek bolnišnice bo z jutrišnjim dnem začel delovati normalno, bodo pa v bolnišnici za prehodno obdobje še dodatno zmanjšali izvajanje določenih zdravstvenih storitev (endoskopije, artoskopije, kolonoskopije, diabetološko ambulanto ter ob torkih in sredah še dnevno bolnišnico).

Kljub potrjenim okužbam, trboveljska bolnišnica ne spada med rdeče bolnišnice, saj niso vsi pacienti, ki se zdravijo v bolnišnici covid pozitivni; normalno delujejo tako oddelek za ginekologijo in porodništvo, pediatrija in tudi kirurški oddelek za nujne primere, je še povedala direktorica bolnišnice.