Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je z 12. aprilom razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja.

 KONEC POŽARNE OGROŽENOSTI

V večjem delu države smo že prejeli pošiljko padavin, kar bo omogočilo rastlinam nadaljnji razvoj in posledično preprečilo nevarnosti nastanka in širjenja požarov v naravnem okolju.  Zato je z 12. aprilom 2017 Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglasila prenehanje velike požarne ogroženosti naravnega okolja.

Inšpektorat Republike Slovenije za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta od 12. aprila 2017 na območjih, kjer je ukinjena velika požarna ogroženost naravnega okolja, prenehala izvajati poostren nadzor, v navedenih občinah pa se bo poostren nadzor izvajal še naprej.

PRIMORSKA NIMA SREČE

Preklic ne velja na primorskem koncu kjer je bilo padavin malo ali pa jih sploh ni bilo zato požarna ogroženost ostaja v veljavi. Na območju primorske je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, ter izvajati ognjemete.

ZASAVJE BO KRESOVALO

Pogledali smo vremensko napoved za prihodnje dni in ugotavljamo, da bo med sicer kar nekaj sončnimi dnevi, tudi nekaj dežja, kar še dodatno potrjuje našo napoved, da bo kresna noč v Zasavju vendarle svetla in ni bojazni, da bi suša in s tem prepoved kurjenja v naravi preprečila našo tradicijo prižigov kresov in veselega druženja ob tem.

LEPO VREME ZA VELIKO NOČ

Mimogrede pa bi vas, spoštovani obiskovalci Našega-Zasavja radi razveselili še z dokaj lepo napovedjo za praznični ponedeljek, ko bomo praznovali največji krščanski praznik –  veliko noč.

N.Z.