Kronika: V Zasavju porast nasilja v družini

V Zasavju so v preteklih dneh obravnavali dva primera nasilja v družini. Prav tako je zaskrbljujoče število alkoholiziranih voznikov, ki s tem ogrožajo sebe in druge ljudi na cesti. Policisti so obravnavali tudi spor med potnikom in sprevodnikom, ter zlorabo bančne kartice, ter nekaj primerov poškodovanja zasebne lastnine.

Včeraj v jutranjem času so bili na območju Hrastnika policisti obveščeni o sumu kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari. Neznani storilec je oškodovancu z neznanim ostrim trdim predmetom poškodoval barvo in lak po celotnem vozilu razen po strehi vozila, razbil steklo
prednjega desnega smernika ter odtrgal značko vozila s pokrova motorja. Prav tako je neznani storilec oškodovancu, ki je pravna oseba poškodoval deset vreč posipne soli, jih
raztrgal, vsebino pa stresel po zaprtem dvorišču.

Na PP Hrastnik so v soboto v večernih policisti občanu zasegli snov za katero sumijo,
da gre za prepovedano drogo. Snov je bila poslana v analizo.

Trboveljski policisti obravnavajo prijavo 42-letne občanke, ki trdi, da je neznanec v mesecu decembru 2018 zlorabil njeno plačilno kartico in jo s tem oškodoval za 173,22 EUR. Policisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo. Policisti bravnavajo tudi primer v katerem naj bi neznanec v času od 11. 1. 2019 do 31. 1. 2019 vlomil v stanovanje v Trbovljah in iz notranjosti odtujil denar ter TV sprejemnik in s tem lastnika oškodoval za 450,00 EUR.

Čez vikend so v nočnem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah in 23-letnemu kršitelju izrekli globo.

V nedeljo v večernem času se je v Trbovljah pripetila tudi prometna nesreča v kateri je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Zaradi nepravilne vzvratne vožnje je 61-letnik trčil v parkirano vozilo. Izrečena mu je bila globa.

Na vlaku na relaciji Litija so bilii v popoldanskem času – policisti obveščeni o potniku, ki na vlaku ni imel vozovnice in naj bi kršil javni red in mir. Policisti so na vlaku in nato na železniški postaji Zagorje ob Savi zbirali obvestila in se pogovorili s sprevodnikom ter domnevnim kršiteljem javnega reda in miru. Ugotovljena pa je bila identiteta potnika, podatki bodo posredovani SŽ.

V petek v popoldanskem času so zagorski policisti posredovali pri sumu nasilja v družini. V zvezi zaznanega kaznivega dejanja so pričeli zbirati nadaljnja obvestila, svoje ugotovitve
pa bodo posredovali na pristojno Okrožno državno tožilstvo.

V soboto so v Zagorju ob Savi v nočnem času policisti, pri nadzoru cestnega
prometa zaustavili voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo s tehničnimi sredstvi ugotovljeno, da je vozilo vozil pod vplivom alkohola. Zaradi ugotovljenega prekrška mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto ter prepovedana nadaljna vožnja.

V nedeljo v dopoldanskem času so bili policisti napoteni na območje Litije, kjer so policistom pristojne PP Litija, nudili pomoč pri preiskavi suma nasilja v družini.