Bliža se slovenski kulturni praznik in tudi v zasavskih občinah bomo ta dan obeležili s kulturnimi prireditvami.

 

V Hrastniku bo proslava jutri, v sredo, 7. februarja 2024, ob 18. uri v dvorani Delavskega doma Hrastnik. Organizatorji so se odločili, da za dan kulture podprejo hrastniška kulturna društva, zato so kulturni program pripravili Vrtec Hrastnik, Osnovna šola narodnega heroja Hrastnik, Glasbena šola Hrastnik, Ženski pevski zbor KD Svoboda Dol, Rudarska godba Hrastnik in Steklarska godba Hrastnik.

Tudi v Trbovljah bo osrednja slovesnost ob kulturnem prazniku jutri, 7. februarja, ob 18. uri v gledališki dvorani Delavskega doma Trbovlje. Podeljena bo nagrada Tončke Čeč za leto 2024, proslavi pa bo sledilo še odprtje razstave dr. Maše Jazbec, z naslovom MIKKEL: made in Trbovlje, v Novi galeriji Delavskega doma Trbovlje.

V Zagorju bo slavnostna akademija v čast kulturnem prazniku prav tako na predvečer kulturnega praznika, 7. februarja 2024 ob 19. uri v gledališki dvorani KC Delavski dom Zagorje. Podeljeni bosta najvišji nagradi s področja kulture v Občini Zagorje ob Savi – plaketa dr. Slavka Gruma ter priznanje dr. Slavka Gruma, nastopila pa bo govornica Tatjana Pregl Kobe, pesnica, umetnostna zgodovinarka in likovna kritičarka ter violinistka Anja Bukovec ob spremljavi jazz tria.

V Litiji pa kulturne prireditve jutri ne bo, saj so kulturni praznik že obeležili v soboto z dogodkom pri obeležju GEOSS.

 

Vabljeni, da se udeležite katere od omenjenih proslav.