Domačija Paternoster v vasi Tenetiše blizu Litije, ponuja prijeten prostor za avtodomarje in postavitev šotorov.  Na domačiji, ki je bila dolga leta sirarna in prejela zlata priznanja za predelavo mleka ter štiri znake kakovosti za svoje mlečne izdelke, so se preusmerili v čebelarstvo in ponudbo prostorov za prosto preživljanje časa, spanje na seniku, glamping in degustacije.

 

V ponudbi domačije je urejen tudi prostor za šolo v naravi, zaključene družbe ali piknike, zanimiv zlasti v poletnem času. Posebna doživetja podeželja ponujajo možnostjo spanja na seniku ter peka kruha ali koruze ob odprtem ognju, ali spanje v apartmaju nad čebelami. Helena vodi tudi tečaje čebelarstva za začetnike.

PROGRAM:

  • predstavitev Domačije Paternoster, kako je bilo nekoč (zgodovina)
  • ali je v današnjem času kmetija lahko samozadostna
  • kaj vse je mogoče opravljati kot dopolnilno dejavnost na kmetiji
  • preusmeritev iz sirarne v čebelarstvo
  • vzreja čebel in kakšne napake delajo začetniki
  • nadgrajevanje ponudbe v avtokamp
  • ali je glamping odlična poslovna priložnost
  • pokušina medu

Predavanje je namenjeno vsem, ki razmišljate, da bi mogoče pričeli z dopolnilno dejavnostjo na kmetiji, kakor tudi tistim, ki jih zanima lokalna ponudba in želijo podpreti domače podjetnike, kmete, predelovalce…

Kmečki turizem je oblika turizma, ki se je razvila iz potrebe po protiuteži turističnih središč. Vse več turistov se odpravlja v naravo, kjer uživajo v lepotah narave in domači kulinariki, zato je zanimanje za kmečki turizem močno naraslo.
Domačija privablja številne goste iz celega sveta, avtodomarje, kolesarje, motoriste… Vsako leto pa svojo ponudbo nekoliko nadgradijo. Predavateljica vas bo skozi lastno zgodbo popeljala do razumevanja vseh zmožnosti dopolnilnih dejavnosti na kmetiji.

SPLOŠNE INFORMACIJE:
Predavanje je brezplačno, prav tako so na voljo brezplačna parkirišča. Predavanje bo trajalo do cca. 19h. Zaradi lažje organizacije je obvezna prijava na email: [email protected] ali tel. št. 041 76 79 75.

Domačijo najlažje najdete, če v Google maps vtipkate naslov: Breg pri Litiji 53, pri vhodu v industrijsko obrtno cono so velike oranžne zastave, parkirišče je pred zeleno-rumeno stavbo, nahajamo se nekaj metrov naprej od parkirišča na levi strani (prvo nadstropje).