Danes bo Zasavje obiskal minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak.

Najprej se bo mudil v Litiji, kjer bo pri vodohramu Rigelj v Gabrovki nagovoril udeležence slavnostne predaje povezovalnega vodovodnega sistema Tihaboj, nato pa se bo nekaj čez tretjo uro popoldan sestal z županom Francijem Rokavcem in direktorjem Javnega podjetja KSP Litija Romanom Ciglarjem. Med drugim bodo razpravljali  o prostorski problematiki umeščanja obvoznice Zgornji in Spodnji Hotič ter nadaljevanju obvoznice Litija in o gradnji hidroelektrarne na Spodnji Savi. Minister Vizjak se bo udeležil tudi občinske Seje Sveta Občine Litija, kjer bo svetnike seznanil s koncesijsko pogodbo za rabo vode za proizvodnjo električne energije na delih vodnega telesa reke Save od Ježice do Suhadola in s sporazumom o ureditvi načina izvajanja koncesije za rabo vode za proizvodnjo električne energije na delih vodnega telesa reke Save od Ježice do Suhadola.

Iz Litije bo minister svoj terenski obisk nadaljeval še v Zagorju, kjer bo prav tako na seji Občinskega Sveta Občine Zagorje ob Savi zagorske svetnike seznanil s koncesijsko pogodbo za rabo vode za proizvodnjo električne energije na delih vodnega telesa reke Save od Ježice do Suhadola in s sporazumom o ureditvi načina izvajanja koncesije za rabo vode za proizvodnjo električne energije na delih vodnega telesa reke Save od Ježice do Suhadola.

 

Vir fotografije: FB profil Andrej Vizjak https://www.facebook.com/photo.php?fbid=3290657506338&set=pb.1264749603.-2207520000..&type=3