Preteklo soboto je v olimpijskem bazenu Pristan v Mariboru potekal tradicionalni Božičev memorial v spomin na pred 30.- timi leti tragično preminulega predsednika plavalnega kluba Branik iz Maribora, Toneta Božiča. Poleg memorialnega plavanja pa se je kar 200 najmlajših plavalcev iz trinajstih slovenskih klubov pomerilo tudi  v točkovanju za Razvojni pokal, kjer se po končanih štirih tekmovanjih, ki je sestavljen iz plavanja vseh plavalnih disciplin, razglasijo najboljši plavalci Slovenije v kategoriji  dečkov in deklic, ter mlajših dečkov in mlajših deklic.

V ekipi Plavalnega kluba Rudar Trbovlje so nastopile Ariana Agrež, Mojca in Špela Oberžan, Pia in Teja Zore, Mia Milinković, Iva Knez, Noemi Borišek in Inja Zupančič. Vse mlade plavalke so plavale osebne rekorde in z osvajanjem medalj presenetile z nastopi. Dejstvu, da ima Rudar v svoji ekipi skupino deklic, ki  kroji slovenski vrh mlajših plavalk, se ne morejo načuditi niti trenerji iz konkurenčnih klubov. Tako so se  najuspešnejšem trboveljskem plavalcu Taju pridružila  dekleta, ki bodo ob primernih pogojih lahko krojile bodočnost v slovenskem plavanju.

 

Dekleta so z nastopi navdušile in dokazale, da njihov čas prihaja  v tej tekmovalni sezoni. Že v uvodnem nastopu štafete 4 x 50 mešano so se dekleta – vse mlajše od tekmic – borile za medaljo, ki se jim je za las izmuznila s četrtim mestom. V kategoriji mlajših deklic pa so plavalke Pia Zore, Noemi Borišek, Špela Oberžan in Iva Knez pometle s konkurenco in z veliko prednostjo zmagale.

Tekmovanje se je zelo uspešno tudi nadaljevalo. Pri starejših dekletih je Ariana Agrež v treh nastopih osvojila tri medalje – 1. mesto na 400m mešano, drugo mesto na 200m delfin in tretje mesto na 200m prsno. V kategoriji 200m delfin je na stopničkah stala tudi Mojca Oberžan, ki je osvojila bronasto medaljo. Največje presenečenje letošnjega leta pa je eksplozija Pije Zore, ki je z resnim delom in pristopom pokorila vso konkurenco na 50m in 100m hrbtno ter 400m prosto, ter bila tretja na 50m delfin.

Pri mlajših deklicah so odlično plavale  tudi Špela Oberžan, ki je bila prva na 50m delfin in druga na 100m prsno, ter Noemi Borišek, ki je osvojila tretje mesto na 100m prsno.

Vse trboveljske mlade plavalke s trdim delom in močnimi zamahi spominjajo na zlate čase trboveljskega plavanja. Z voljo in s trdim delom pa se bodo odlični rezultati nedvomno nadaljevali.  Mi jim želimo še veliko uspehov.

 

Vir fotografij: Plavalni klub Rudar Trbovlje