Letno kopališče Trbovlje je lahko prava osvežitev v teh peklensko vročih dneh. Zato danes namenjamo nekaj besed kopališču, ki ga Zasavci zelo radi obiskujemo.

vir: Zavod za šport Trbovlje

Kompleks letnega kopališča obsega veliki plavalni bazen (50 x 18m), srednji bazen za otroke (12 x 8m) in bazenček za najmanjše (3 x 2m). Na voljo je veliko zelenih površin, kot tudi površin uporabnih za športne igre kot so odbojka na mivki, namizni tenis, badminton, trampolin, … . Na kompleksu so nameščena otroška igrala, v srednjem bazenu pa tobogan za najmlajše. Omogočeno je tudi večerno plavanje in sicer v juniju in juliju od 20.00 do 22.00 ure, od začetka avgusta dalje pa od 19.00 do 21.00 ure.

vir: zavod za šport Trbovlje

Kopališče je namenjeno komercialni rabi, oziroma rekreativnemu plavanju, šolski športni vzgoji, tekmovanju v plavanju, treningu plavalcev ter potapljačev. Na objektu potekajo tudi tečaji plavanja in potapljanja ter razni otroški programi. Bazenski kompleks obišče letno do 40.000 uporabnikov in obiskovalcev.

 Še nekaj pomembnih podatkov o bazenu:

  • Globina velikega bazena: od 1,20 do 2,05m
  • Globina srednjega otroškega bazena: do 0,45m
  • Globina bazenčka za najmlajše: do 0,20m
  • Kapaciteta: do 1000 obiskovalcev
  • WC: 5 + 3
  • WC invalidi: 1
  • Parkirišče: da – brezplačno
  • Gostinska ponudba: v objektu je gostinska ponudba

Cene sprejemljive za vsak žep!

Ob vsej sprostitvi in rekreaciji ter odličnem prostoru za druženje, ki ga nudi kompleks, je treba omeniti tudi zelo dostopne cene. Dnevne vstopnice se gibljejo okrog 5 evrov, odvisno, ali se gremo kopat med tednom, ali vikend. Zelo lepo je poskrbljeno tudi za ugodno družinsko kopanje, saj je potrebno za cel dan odšteti le 10 evrov za tri člansko družino. Prav tako so ugodnejše cene za otroke, dijake, študente, upokojence in invalide. Ob kopanju pa si lahko privoščimo tudi najem igrišča za odbojko na mivki, ki stane od 5 do 7 evrov za eno uro, odvisno od termina najema.

Iz uredništva Naše Zasavje vam želimo le še obilo užitkov ob prijetni osvežitvi na bazenu!