Preteklo soboto je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije. Karate klub Trbovlje je nastopil z osmimi ekipami, pod vodstvom trenerjev Edina Salkiča in Mihe Kovačiča.

Sestri Barbara in Urša Haberl sta, tokrat z reprezentančno kolegico Kiti Smiljan, ponovili lanski uspeh in že drugo leto zapored postali članski državni prvakinji v športnih borbah ekipno.

Odlično so nastopili tudi mlajši kadeti, ki so postali ekipni državni prvaki tako v katah kot športnih borbah. V katah so ekipo sestavljali Daniel Haralovič Jure Ostanek in Lan Vozel. V športnih borbah pa Aljaž Hvala, Ažbe Gorjup, Daniel Haralovič in Tilen Grivec.

Ajdin Mujkanovič, Domen Zidar in Jan Brezočnik so nastopili v dveh kategorijah, in sicer pri mlajših članih in članih ter osvojili dve srebrni medalji. Srebro so si priborili tudi mladinci v sestavi Marko in Uroš Markuljevič ter Tilen Riosa Novak.

Za bronasto medaljo pa so poskrbeli dečki Matevž Golob, Nik Mrgole in Tian Ovnič v katah ekipno.

Lara Salkič je nastopila kot posojena tekmovalka za Karate klub Polzela v kategoriji mladink ter z njimi osvojila bronasto medaljo.

Ob koncu ekipnega državnega prvenstva so bili trboveljski karateisti proglašeni za najuspešnejši klub z osvojenimi 3 zlatimi, 3 srebrnimi in 1 bronasto medaljo.

Po tokratnem uspehu se lahko v Karate klubu Trbovlje pohvalijo, da so najuspešnejši klub postali na vseh  zadnjih treh državnih prvenstvih – novembra 2019 na državnem prvenstvu do 21 let, februarja letos na članskem državnem prvenstvu in ta vikend na ekipnem državnem prvenstvu za vse starostne kategorije. Ta izjemen uspeh pa ni le trdo delo vseh tekmovalcev, pač pa tudi uspešno vodenje in pomoč trenerjev, klubskih delavcev, staršev karateistov in vseh tistih, ki jih podpirate na njihovi poti.

V želji, da bi tako dobre rezultate nizali še v prihodnje, jim iskreno čestitamo!

 

Vir fotografije: FB stran Karate klub Trbovlje