Nezaupnica ni bila podprta – Janša ostaja premier

 

 

Opozicija izkorišča epidemijo za prevzem oblasti. V časih, ko bi bilo potrebno biti složni in delovati skupaj v dobro naroda, je opozicija vložila nezaupnico Vladi. Stranke KUL s predsednikom DeSUS kot kandidatom za predsednika vlade Karlom Erjavcem pa so neslavno potonili. 

 

Izredna seja o predlogu nezaupnice vladi Janeza Janše se je pričela dopoldne ob 10. uri in zaključila okrog 21-ih, po zaključeni razpravi pa je potekalo tajno glasovanje.  Da bi bila nezaupnica izglasovana, bi moralo predlog podpreti vsaj 46 poslancev, a Erjavec je zbral le 40 glasov podpore, kar je najnižja podpora kandidatu za mandatarja v zgodovini Slovenije. Od 53 prevzetih glasovnic, je bilo sedem glasov proti in šest glasovnic neveljavnih. Kako so glasovali posamezni poslanci ni znano.

Mandatar tako ostaja Janez Janša, ki je svojo tretjo vlado na predlog predsednika republike Boruta Pahorja sestavil pred letom dni ter ga je po odstopu prejšnjega premiera Marjana Šarca (LMŠ) in s tem padcem vlade za mandatarja izvolilo 52 poslancev.