Slovenski nogometni zvezdnik Jan Oblak skupaj s celotno nogometno reprezentanco, kolesarski šampion Primož Roglič ter namiznoteniški igralec Darko Jorgič so priskočili na pomoč društvu Tandem Zagorje, ki v sklopu projekta Jaz, ti, mi za Slovenijo – Stara plastenka za novo življenje organizira dražbo, zbrani denar bo namenjen za nakup monitorja za nadziranje vitalnih funkcij novorojenčkov za Ginekološko – porodniški oddelek Splošne bolnišnice Novo mesto.

 

Društvo Tandem Zagorje letos že petič zapored organizira osveščevalno – humanitarni projekt Jaz, ti, mi za Slovenijo – Stara plastenka za novo življenje, s katerim želijo ozavestiti javnost o pomenu reciklaže in krožnega gospodarstva, saj se zavedajo da je prihodnost v rokah mladih in najmlajših, zato se osredotočajo predvsem nanje. “Skupaj z njimi vsako leto izpeljemo zbiralno akcijo PET-plastenk, izkupiček pa namenimo eni izmed slovenskih porodnišnic. A ker je zbranih sredstev vedno premalo, smo se tudi letos odločili, da pripravimo še dražbo dresov nekaterih najuspešnejših slovenskih športnikov,” so še dodali člani zagorskega društva.

Na dražbi sta na voljo dva dresa; prvi s podpisom najuspešnejšega slovenskega kolesarja Primoža Rogliča, katerega izklicna cena je 1000 evrov, ter dres slovenske nogometne reprezentance s podpisi reprezentantov s kvalifikacijske tekme za euro 2020 med Slovenijo in Severno Makedonijo pod vodstvom selektorja Matjaža Keka, ki je bila 24. maja v Stožicah. Dres je v dobrodelni namen prispevala Nogometna zveza Slovenije, izklicna cena  le tega pa je 400 evrov. Dres so podpisali Jan Oblak, Vid Belec, Grega Sorčan, Jure Balkovec, Nemanja Mitrović, Bojan Jokić, Andraž Struna, Miha Mevlja, Petar Stojanović, Aljaž Struna, Miha Blažič, Rene Krhin, Josip Iličić, Jasmin Kurtić, Miha Zajc, Benjamin Verbič, Damjan Bohar, Domen Črnigoj, Jaka Bijol, Adam Gnezda Čerin, Jon Gorenc Stanovič, Andraž Šporar, Robert Berić ter Luka Zahović.  Poleg dresov je na dražbi na voljo tudi etui za lopar in športni copati ter slika s podpisom namiznoteniškega reprezentanta Darka Jorgiča, člana novomeškega kluba, trikratnega državnega prvaka. Izklicna cena je 100 evrov.

Dražba bo potekala preko oddaje ponudb na elektronski naslov [email protected]. Oddane ponudbe bodo sproti objavljene na FB-profilu akcije Jaz, ti, mi za Slovenijo. Dražba se bo končala 23. maja ob 14. uri.