Oddati vlogo za podaljšanje ali ne – to je zdaj vprašanje?

Avgust se je že prevesil v drugo polovico in marsikdo od vas razmišlja, da bo potrebno podaljšati vlogo za pravice iz javnih sredstev.

 

A letos bodo centri za socialno delo pravice za otroški dodatek, državno štipendijo, znižano plačilo vrtca in subvencijo malice in kosila, podaljšali po uradni dolžnosti. Kar pomeni, da vam vloge za omenjene pravice ni potrebno oddajati. Izjema ste tisti, pri katerih je prišlo do kakšnih sprememb, ki vplivajo na vašo upravičenost do pravice oziroma vlogo oddajate prvič – ti morate vlogo oddati na predpisanem obrazcu v papirni ali elektronski obliki.

 

POZOR! Če pa se vam izteka pravica, kot je denarna socialna pomoč, varstveni dodatek in subvencija najemnine, pa morate vložiti vlogo tudi za podaljšanje pravice in ne le v primeru, da vlogo oddajate prvič ali pa oddajate vlogo zaradi novonastalih sprememb. Vlogo morate v tem primeru vložiti še preden se vam le-ta izteče.

Povzeto po: https://www.zurnal24.si/slovenija/v-tem-primeru-vam-vloge-vam-ni-treba-oddati-391237?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0igIXoEyqvb8G4ZHlIjyN5ihAQEPXfLzQkKgOLjvhZpvsLP5mJ3QUDD_4#Echobox=1660298029