V Sloveniji se je situacija obvladovanja korona krize izkazala kot uspešna – po podatkih zadnjih dni ena okužena oseba okuži manj kot eno osebo.

 

Včeraj se je sestala Vlada RS in zvečer sklenila, da je zaradi trenutnega stanja v državi možno sproščanje pred dobrim mesecem sprejetih ukrepov.

Predsednik Vlade RS Janez Janša je tako nagovoril vse državljane in sporočil, da bo z današnjim dnem omogočeno prehajanje med občinami, kar pretekli mesec ni bilo dovoljeno. Od ponedeljka dalje pa se bodo postopoma zagnale še številne druge dejavnosti, ki v času trajanja epidemije niso bile možne.

Videoposnetek si lahko ogledate na spletni povezavi: https://www.facebook.com/VladaRepublikeSlovenije/videos/1082920968754293/

Ob vsej evforiji, ki bo najbrž nastopila v prihodnjih dneh, pa je nujno potrebno razumeti, da je OMEJITVE POTREBNO SPROŠČATI POSTOPOMA in ne vse hkrati. Še vedno bo potrebno spoštovati navodila zdravstvene stroke in vsak posebej paziti, da ne bi sebe in drugih izpostavili možni okužbi. Slovenija je trenutno ena izmed najbolj uspešnih držav v boju z epidemijo korona virusa po zaslugi vsakega od nas. Zaradi hitre priprave obeh proti korona zakonskih paketov, ki jih je v teh kriznih časih pripravila sedanja vlada, pa je Slovenija  tudi med gospodarsko in socialno manj prizadetimi državami. Potrudimo se in nadaljujmo po tej poti.