V teh dneh, ko se izteka leto 2019, večina ljudi nazdravlja, se veseli praznikov, ko bodo prosti, ko bodo šli na dopust, pekli piškote, odpirali darila in odštevali zadnje dni v letu. A veliko jih pri tem pozablja, da vsi nimajo te sreče in da za nekatere prazniki ne bodo tako brezskrbni.

Žalostnih oči in bede tistih, ki si zaradi socialne stiske kupovanja daril in počitnic ne morejo privoščiti, saj se njihove denarnice izpraznijo že, ko poravnajo račune in morda jim ostane še za hrano do konca meseca, je vedno več. In vedno je najtežje otrokom, ki jim težko pojasniš, zakaj njihovi sošolci imajo toliko daril, njih pa pod smrečico pričaka le kakšna malenkost.

Zato se je gospa Joži Dolanc odločila, da bi obdarila 5 otrok iz trboveljskih družin, ki pomoč najbolj potrebujejo. OO SDS Trbovlje se je odločil finančno priskočiti na pomoč in tako smo pripravili pakete, v katerih bodo otroci pod smrečico našli toplo obutev, pa tudi nekaj igrač in sladkarij je vmes. Predstavnice ŽO SDS Trbovlje smo pakete predale na Karitas Trbovlje, ki bodo še pred prazniki romali v namenjene domove.

Z željo, da bo tudi vaš božič poln hvaležnosti in zadovoljstva, v novem letu pa vse dobro, vam še želijo lepe praznike.