V Litiji bo potekala brezplačna računovodska delavnica za NVO

Bliža se čas za pripravo letnih poročil in davčnega obračuna. V ta namen na ZLHT – Regionalnem centru NVO pripravljajo računovodsko delavnico, kjer boste izvedeli vse potrebno za pravilno pripravo poročil. Udeležba na delavnici je za NVO iz zasavske regije (Zagorje, Litija, Hrastnik, Trbovlje) kot vedno brezplačna.

Delavnica bo potekala v četrtek, 31. 01. 2019, v Modri Sobi Kulturnega Centra Litija (Trg na Stavbah 8a) od 17. – 20. ure.

Delavnica je namenjena predsednikom, tajnikom in blagajnikom društev oziroma osebam odgovornim za finančno poslovanje in vodenje poslovnih knjig v društvih. Na njej se boste seznanili s pravilno pripravo poročil, zakonskimi podlagami in praktičnimi primeri finančnega poslovanja ter se tako pripravili na oddajo poročil za leto 2018.

PROGRAM

  • vodenje poslovnih knjig (knjigovodske listine, vodenje,…)
  • opredelitev pridobitne in nepridobitne dejavnosti društva (članarine, donacije, sponzorstva…);
  •  pregled blagajniškega poslovanja
  •  vrste izplačil v društvih (nagrade, potni nalogi, avtorski honorarji, osebni prejemki…);
  • priprava na oddajo dokumentov za zaključni račun.
  • priprava davčnega obračuna

PRIJAVA

Udeležba na delavnici je brezplačna za nevladne organizacije iz občin Zagorje ob Savi, Litija, Hrastnik in Trbovlje. Prijava je obvezna. Prijavite se lahko na tej povezavi do zasedbe prostih mest oz. do 29.1.2019.

Delavnico bo izvedla Tjaša Bajc, diplomirana ekonomistka z večletnimi praktičnimi izkušnjami vodenja poslovnih knjig za podjetja in nevladne organizacije. Na ZLHT –Regionalnemu centru NVO izvaja svetovanja s področja računovodstva in financ za nevladne organizacije.

Za več informacij pokličite na telefonsko številko 059 927 619 ali pišite na [email protected].