Svet se vrti in se nam kaže v svetli in temni podobi 24 ur na dan. In ta podoba se lahko v trenutku spremeni. Bi znali poklicati 112? Bi znali pravilno ukrepati in se približati nezavestni osebi, ki ne diha? Preveriti zavest, dihanje, nuditizunanjo masažo srca … ?

Ali nas je strah, da ne bomo pravilno ukrepali in naredili še večjo škodo, ali pa bomo brezbrižno odšli naprej, kot da se to nas ne tiče, pa čeprav nam je življenjska situacija namenila novo izkušnjo, da dokažemo svojo humano plat človeštva, ki pa je v modernem svetu izgubila svojo vrednoto in vlogo?

Verjetnost, da se znajdemo v situaciji, ko je iz različnih razlogov ogroženo človeško življenje, ni tako majhna, kot se morda zdi. Zato bi bilo prav, da je vsakdo seznanjen s temeljnimi postopki oživljanja (TPO) tako odraslih kot otrok.

Predavanje o temeljnih postopkih oživljanja bo danes v četrtek, 12. aprila v Knjižnici Hrastnik. Predavateljica bo Zdenka Kolar. Organizatorja sta Zdravstveni dom Hrastnik in Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik.