Petkovo popoldne je bilo za zasavske gasilce zelo aktivno, saj so v roku slabih dveh ur morali posredovati kar na treh lokacijah.

 

Ob 16.29 je do prometne nesreče prišlo na Cesti 3. Julija v Hrastniku. Tovorno vozilo, ki je vozilo v smeri proti centru Hrastnika, se je prevrnilo na bok. Hrastniški in trboveljski gasilci  so kraj nesreče protinaletno in protipožarno zavarovali, iz samega vozila pa so rešili tudi voznika tovornega vozila, ki je ostal ukleščen v kabini tovornjaka. Reševalci NMP Hrastnik so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali v bolnišnico v Trbovlje, gasilci pa so pomagali delavcem avto vleke naložiti tovorno vozilo, nato pa so očistili vozišče razlitih tekočin.

Ob 17.00 uri se je v naselju Mala Peč podrl drog telefonske napeljave. Posredovali so gasilci PGD Čolnišče, ki so zavarovali kraj dogodka in pomagali delavcem Telekoma pri odpravi okvare.

A kmalu je sledil še en dogodek. Nekaj minut čez pol šesto se je na regionalni cesti Zagorje–Trojane pri tovarni Xella Porobeton Si v Kisovcu razlilo plinsko olje. Intervenirali so gasilci PGD Zagorje, gasilci PGD Trbovlje ter delavci Cestnega podjetja Kisovec, da so razlito olje v dolžini okoli 600 metrov sprali.