Plavalni klub Rudar Trbovlje na Božičevem in Špelinem memorialu

vir: maribor-pohorje.si

V soboto so se mladi plavalci plavalnega kluba Rudar Trbovlje udeležili Božičevega memoriala v Mariboru, kjer so se z več kot 300 plavalci iz 27 slovenskih klubov pomerili za stopničke, starejši plavalci (kadeti, mladinci in člani) pa so v Kranju nastopili na tradicionalnem Špelinem memorialu – Veliki nagradi Slovenije. Vsi nastopajoči so s svojimi osebnimi rekordi pokazali dobro pripravljenost.

Tekmovanja so se udeležili Taj Zupančič, Brina Rozina, Sara Isaković ter Lana Naglič. Edina s tekmovalnimi izkušnjami Brina in Taj, sta odlično opravila svojo nalogo, nikakor pa ni zaostajala mlajša Sara, saj se je tudi ona uvrstila v prvo tretjino nastopajočih. Edini s štirimi nastopi, ki so povzročili tudi utrujenost je bil Taj. Z dvema uvrstitvama med osem najboljših na 100 prsno in 100 mešano je obdržal stik z vrhom, da pa lahko računamo nanj v prihodnje, pa je dokazal tudi z deveti mestom na 50 delfin in enajstim na 200 prosto. Brina je v dveh nastopih osvojila 30. mesto na 100 prsno, ter 39. na 100 mešano. Sara  pa je osvojila 45. mesto na 100 prsno , ter bila 48. na 100 mešano. Lana, kot edina brez tekmovalnih izkušenj, pa je v veliki tremi, ki jo je imela na štartnem bloku, prehitro reagirala in bila zato diskvalificirana. Odveč je poudarjati, da so vsi pokazali dobro pripravljenost z osebnimi rekordi, ter plavali čase, povsem konkurenčne ostalim plavalcem, ki imajo neprimerno boljše pogoje za trening. Velik dokaz za to je, da so se ob tako močni konkurenci uvrščali med najboljše.

V Kranju pa sta se na Veliki nagradi Slovenije ali tradicionalnem Špelinem in Vesninem memorialu v konkurenci 400 plavalcev iz petih držav, z najboljšimi pomerila Nika Todorovič in Tim Dolanc.

Nika se je kljub bolezni in posledično zmanjšani količini treningov močno približala svojem osebnem rekordu na 100 delfin, kjer je osvojila 23. mesto, ter 25. mesto na 100 hrbtno, Tim pa se je kljub poškodbi ramena uvrstil v finale na 200 prosto, kjer je osvojil 6. mesto, na 50 prosto pa je bil zasegel 18 mesto. Nika in Tim sta se udeležila tekmovanja v soboto izjemoma, saj  je za večje napore in obremenitve potrebno dobro zdravstveno stanje in prava forma.

Vsem nastopajočim iskreno čestitamo in želimo še veliko uspehov v nadaljnem, saj se vrh tekmovalne sezone hitro približuje.