Plavalni klub Trbovlje gostil že tradicionalni 50. Lučkin pokal

Plavalni klub Trbovlje se v soboto ni izneveril tradiciji in je, kljub težkem položaju v katerem vztraja trinajsto leto, že 50-tič (toliko let je namreč minilo od nesreče odlične plavalke Lučke Vodišek) organiziral plavalni miting, katerega se je udeležilo 115 plavalcev iz desetih slovenskih klubov in pet plavalcev prijateljskega kluba iz Milana. Domači plavalci so tako na odlično pripravljenem bazenu z ogrevano vodo – za kar gredo vse pohvale Zavodu za šport, prikazali za to obdobje dobro pripravljenost, ter kot po tekočem traku osvajali odličja, ki nas navdajajo z optimizmom pred državnimi prvenstvi.

 

V odsotnosti nekaterih najboljših so bili v ospredju plavalci domačega kluba, saj so kot po tekočem traku osvajali najvišja mesta. Prvo ime tradicionalnega mednarodnega plavalnega mitinga v Trbovljah je bila Nika Fain iz mariborskega Branika pri dekletih, ter Alessandro Savini iz Milana, ki je za pičlih 7 točk, kar je manj kot sekunda, v seštevku treh rezultatov ugnal domačega plavalca Žigo Šintlerja. V svetli luči so se pokazali tudi mladi trboveljski plavalci, ki so po kategorijah osvojili kar 30 kolajn, kar nas je uvrstilo med najuspešnejše na tem tekmovanju. Odličja so osvojili naslednje domače plavalke: Lana Naglič tretje mesto na 100 prsno, tretja je bila v isti disciplini tudi Sara Isaković v kategoriji mlajših deklic, Tinkara Lavrič je bila tretja na 50 hrbtno, Brina Rozina tretja na 200 prsno, ter najuspešnejša pri mladinkah Nika Todorovič prva na 50 hrbtno, in 200 delfin, druga na 100 hrbtno in 2 x tretja na 100 delfin in 200 prosto.

Pri fantih pa so na zmagovalni oder stopili naslednji: Benjamin Badnjevič na drugo stopničko na 100 hrbtno, Jan Lah Škrbec je bil tretji na 50 delfin, Aljaž Lavrič ravno tako tretji na 100 prsno, Tim Dolanc je bil drugi  v kategoriji mladincev na 100 delfin, tretji  na 50 prosto, ter tudi tretji v finalni disciplini 100 prosto. Tilen Šintler je osvojil drugo mesto na 50 hrbtno, ter bil 2 x tretji na 50 in 100 prsno. Taj Zupančič je zmagal pri mlajših dečkih na 50 prsno, 50 in 100 delfin, bil drugi na 200 prsno, ter tretji na 50 prosto. V finalnem plavanju na 100 prosto pa mu je zmago in pokal za štiri desetinke sekunde odnesel plavalec Kamnika Marko Končar.

Žiga Šintler pa je bil najuspešnejši v mladinski kategoriji, saj je v petih nastopih slavil trikrat: na 50 prsno, 50 prosto in 100 delfin, kljub utrujenosti bil tretji na 100 prsno, ter se posebej izkazal v memorialni disciplini na 100 prosto z osebnim rekordom 55:54, a to ni bilo dovolj, saj mu je prej omenjeni Italijan izmaknil prestižno zmago, pokal in denarno nagrado, ki bi bila obliž za vse tegobe, ki so ga spremljale v tej sezoni.

Nastopili pa so tudi najmlajši plavalci iz športne šole plavanja, kjer sta se zelo izkazali Ariana Agrež s tretjim mestom na 50 prsno in Pia Lah škrbec na 50 hrbtno in ki sta se enakovredno kosali s starejšimi plavalkami, ter vsi ostali najmlajši, ki so se prvič udeležili tako velikega tekmovanja in katerih imena bomo objavili v prihodnosti, ko se bodo z resnejšo in načrtno vadbo pridružili tekmovalnim selekcijam. Kljub poznemu prihodu v veliki 50 metrski bazen so mladi trboveljski plavalci dokazali, da se ne dajo in da kljub težkim časom v Trbovljah še obstajajo potenciali za razvoj vrhunskih plavalcev, tako da so nasledniki Darje Alauf, Tjaše Vozel in ostalih bivših odličnih trboveljskih plavalcev na vidiku.

Ob resnično vrhunski organizaciji tega tekmovanja, za katerega izvedbo so zaslužni prav vsi plavalni delavci, sponzorji, donatorji in starši, se plavalci z veliko vnemo podajajo v poletje, ko se začenja tekmovalno obdobje z vrhuncem na državnih prvenstvih. Do takrat pa jim želimo dobre pogoje za treninge in pa veliko volje, ki jo po tako dolgi in nepredvidljivi sezoni še kako potrebujejo.