Policija v Litiji zasegla več kilogramov konoplje

Policisti PP Litija so konec meseca februarja na podlagi odredbe sodišča zaradi sumov kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih, eno v okolici Litije, drugo na območju Ljubljane. Zasegli so več rastlin konoplje in približno pet kilogramov posušene konoplje, so sporočili s PU Ljubljana.

Pri hišni preiskavi 34-letne osumljenke v okolici Litije so policisti v stanovanjski hiši odkrili prirejen prostor za gojenje konoplje z vsemi pripomočki za gojenje, 260 rastlin konoplje, ter približno 1,5 kg konoplje in sezname, ki so kazali na promet s prepovedanimi drogami.

Istega dne so opravili hišno preiskavo še na območju Ljubljane pri 37-letnemu osumljencu, kjer so pri preiskavi prostorov stanovanjske hiše odkrili okoli 3,5 kg posušenih vršičkov
konoplje, 12 tablet (sum na ecstasy) ter okoli 10.000 evrov. Osumljenec je bil pridržan in ob zaključku preiskave s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. Kazenska ovadba bo podana tudi zoper 34-letno osumljenko.