Vlomi, kraje, pretepi, nesreče… Poročamo o včerajšnjem delu policistov v Zasavju in Ljubljani. Tudi o ukradeni harmoniki, ki jo je lump kasneje prodajal preko oglasnega oglasa.

Policijska postaja Zagorje

Včeraj v dopoldanskem času so bili policisti obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo in povoženjem divjadi na lokalni cesti med Šentgotardom in Čemšenikom. Policisti so ob izpolnjenih pogojih 110. čl. ZPrCP udeležencu izdali obvestilo o odstopu.

Prav tako v dopoldanskem času, so bili policisti napoteni na regionalno cesto iz smeri Orehovice proti Trojanam, kjer je na Trojanskem klancu obstal Italijanski tovornjak s priklopljeno cisterno. Pri vožnji v klanec se je tekočina prelila v zadnji del cisterne, zaradi česar tovorno vozilo ni imelo več dobrega oprijema pogonskih koles in je obstalo na klancu. Policisti so oviro na vozišču zavarovali ter urejali promet, upravljavec ceste pa je poskrbel za odstranitev ovire.

Policijska postaja Trbovlje

Dopoldan ob 9.30 so trboveljski policisti obravnavali pretep med znancema, pri čemer bodo zoper oba uvedli prekrškovni postopek. Ob 13.50 so obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila zaradi izsiljevanja prednosti. Povzročitelju je bili izdan plačilni nalog. Zvečer 19.50 pa so obravnavali kaznivo dejanje tatvine, kjer je bil storilec prijet pri tatvini. Zoper njega sledi kazenska ovadba.

Pa poglejmo še na celotno Policijsko upravo Ljubljano

V zadnjih 24ih urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 170 klicev  za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 53 dogodkov, s področja javnega reda in miru 53 dogodkov in s področja prometne varnosti 63 dogodkov.

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 7 tatvin, 5 vlomov in 3 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 12 prometnih nesreč v katerih je nastala materialna škoda in 4 prometne nesreče v katerih so udeleženci utrpeli lahke telesne poškodbe. Policisti so večkratnemu kršitelju CPP zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 19 krat na javnem kraju in 3 krat v zasebnem prostoru.

Prijet osumljenec vlomov v vozila

Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so v torek, 12. decembra odvzeli prostost 17-letnemu Ljubljančanu zaradi suma storitve desetih vlomov v vozila med 27. 11. in 12. 12. 2017 na območju Ljubljane. Osumljeni je vlamljal pretežno v vozila znamke VW, iz katerih je odtujeval avtoradie z navigacijo, v štirih primerih pa iz vozila ob vlomu ni ničesar odtujil. V enem primeru je vlomil v osebno vozilo Peugeot , iz katerega je odtujil klavirsko harmoniko, ki jo je v nadaljevanju prodajal preko spletnega oglasa, in športni nahrbtnik z oblačili. V vozila je vlamljal z razbijanjem stekla s pomočjo vlomilskega orodja (potezno točkalo). V nadaljevanju preiskave so policisti zbrali dovolj dokazov o osumljencu in pridobili odredbo sodišča za preiskavo stanovanja, kjer so odkrili odtujeno harmoniko, športna oblačila, štiri avtoradie in vlomilsko orodje. Osumljeni je bil danes s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.  Slednji je bil že večkrat obravnavan za tovrstna kazniva dejanja.