Prometna komisija je v zadnjem času obravnavala številne pobude občank in občanov zaradi povečanega prometa na relaciji Hrastnik – Trbovlje (čez hrib). Glede na to, da se je prometna situacija na tem delu Trbovelj v zadnjem letu po odprtju ceste, ki čez hrib povezuje Trbovlje in Hrastnik in tako precej skrajša pot, precej spremenila, je smiselno spremeniti tudi prometno signalizacijo v križišču Kolonija 1. maja – Neža – Hohkrautova kolonija.

 

Ker je postala cesta na relaciji od Terezije rova do AMD-ja precej bolj prometna, kot je bila prej, bo skladno z novo prometno signalizacijo to postala prednostna cestaCesta iz smeri Vreskovega proti Neži pa bo po novem stranska cesta, s katere se bo vključevalo na prednostno.

Z jutrišnjim 17. septembrom bo v tem križišču postavljena nova prometna signalizacija, preventivno pa bodo na primerni razdalji postavljeni tudi znaki z dopolnilno tablo, ki bodo nakazovali na spremenjeno prometno signalizacijo. S spremenjeno prometno signalizacijo bo zagotovljena večja pretočnost prometa.

Udeležence v prometu prosimo za previdnost in upoštevanje nove prometne signalizacije in vzpostavljenega prometnega režima.

Novo prometno ureditev si lahko pogledate tudi na spodnjih slikah:

Po novem prometnem režimu bo to prednostna cesta. Vir: trbovlje.si
vir: trbovlje.si
Po novem prometnem režimu bosta to stranski cesti. Vir: trbovlje.si