Iz centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da je zaradi dlje časa trajajočega suhega in za ta letni čas nadpovprečno toplega vremena povečana možnost nastanka požarov v naravnem okolju na območju celotne države. Opozarjajo tudi, da je potrebno pri kurjenju urediti kurišče in ogenj ves čas nadzorovati.

Ob tem še dodajajo, da se je število požarov v zadnjih dneh povečalo zaradi trenutno intenzivnejšega odstranjevanja suhih ostankov kmetijskih rastlin in drugega rastlinja z vrtov, njiv, travnikov in gozdov, pogosto s kurjenjem in požiganjem.

Zaradi trenutnih razmer je treba upoštevati tudi, da ob vetru kurjenje ni dovoljeno oziroma je treba z njim prenehati. Prepovedano je uničevanje odpadkov z ognjem ter vsakršno požiganje ter odmetavanje in odlaganje gorečih ali drugih predmetov in snovi, ki v naravnem okolju lahko povzročijo požar.

Možnost nastanka požarov v naravnem okolju se bo povečevala na območju celotne države, saj bo ob koncu tedna prevladovalo suho, hladno in vetrovno vreme, v naslednjem tednu pa bo suho in spet topleje.