Prenovljena šolska zobna ambulanta v Hrastniku

Vir fotografije: FB stran Občine Hrastnik https://www.facebook.com/hrastniskaobcina/photos/pcb.2859832840911733/2859829470912070
Zdravi zobje in ustna higiena sta izjemno pomembni za naše zdravje in zdravje naših otrok. Obisk pri zobozdravniku je lahko neprijeten, če ga obiščemo šele, ko pride do bolečin, zato je pomembno, da zobno ambulanto obiščemo tudi preventivno.
Šolske zobne ambulante so namenjene  otrokom in mladostnikom in imajo zelo pomembno vlogo v sklopu zdravstvene službe, saj lahko otroku okrepijo odpor pred zobozdravniki ali pa strah povsem odženejo. Prijazen in strokoven zobozdravnik ali zobozdravnica ter zobna asistentka, pa tudi sama izgled zobne ambulante ter njene opreme je lahko strah vzbujajoča ali pa prijetna.
V Hrastniku – v prostorih hrastniške osnovne šole – deluje šolska zobna ambulanta, ki so jo pred začetkom novega šolskega leta preuredili in adaptirali.
Gradbena, obrtniška in elektro dela v višini skoraj 9 tisoč evrov je izvedel ZD Hrastnik, nove prostore pa sta si poleg župana Marka Funkla ogledala še direktor Zdravstvenega doma Hrastnik Gregor Pajić in ravnateljica šole Polona Dolanc.