Pretekli konec tedna so se odvijala številna športna tekmovanja, katerih so se udeležili tudi dijaki Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje. Ker so se domov vrnili z odlinimi rezultati, je prav, da o tem seznanimo tudi vas, bralce.
Od četrtka, 4. 5. 2023 pa do nedelje, 7. 5. 2023, je v Novem mestu potekal zaključni košarkarski turnir državnega prvenstva U18. Košarkarji Zlatoroga Thermana Laško so v državnem prvenstvu so osvojili 23 zmag brez poraza in tako osvojili naslov državnih prvakov. V najboljšo peterko turnirja so izbrali tudi Nika Urbanijo, dijaka 3. letnika športnega oddelka GESŠ Trbovlje.
Nik Urbanija
V soboto, 6. 5. 2023, je na ljubljanskem kopališču Kolezija Taj Zupančič, dijak 1. letnika ekonomskega tehnika na mednarodnem mitingu v plavanju osvojil zlato medaljo v disciplini 200 metrov – mešano.
Taj Zupančič na najvišji stopnički
Prav tako si je v soboto na 2. državnem pokalnem tekmovanju v karateju v Slovenskih Konjicah priboril odličje Jure Krajnc, dijak 2. letnika športnega oddelka – v kategoriji mladinci (do 68 kg – kumite). Aljaž Hvala, dijak 1. letnika športnega oddelka, pa je v isti kategoriji osvojil 3. mesto.
Jure Krajnc (drugi z leve) in Aljaž Hvala (tretji z leve)
V nedeljo pa je na 20. ptujskem triatlonu slavila dijakinja 4. letnika športnega oddelka –Danaja Alauf. V kategoriji starejših mladink je tekmovala v SPRINT triatlonu (750m plavanja, 20km kolesarjenja in na koncu še 5km teka) in osvojila odlično 3. mesto. Danaja, sicer članica kluba Trisport Kamnik, je v absolutni kategoriji zasedla 7. mesto.
Danaja Alauf
Iskrene čestitke mladim športnikom za izjemne dosežke!
Viri fotografij: KK Zlatorog Thermana Laško, Karate klub Trbovlje, Plavalni klub Rudar Trbovlje, ga. R. Skrinjar Alauf