Vir fotografije: Avto moto društvo Izlake
Pred pričetkom novega šolskega leta bo Avto moto društvo Izlake v sodelovanju z Avto-moto zvezo Slovenije izvedel preventivno akcijo za varnost otrok “Še 365 dni”.

Akcija je namenjena ozaveščanju voznikov in vseh udeležencev v prometu, da se otroci vračajo na šolske poti. Maskoti AMZS Anja in Marko bosta na Izlakah v ponedeljek 31.8.2020 med 10.30 in 11.20 uro opozarjala voznike, da se šolarji prav kmalu spet vračajo na cesto.

Več o preventivni akciji si lahko preberete na spletni strani AMZS https://www.amzs.si/varnost/projekti-in-akcije/se-365-dni
Namen akcije pa ni le opozarjanje na pričetek šolskega leta, temveč da je potrebno vse dni v letu skrbeti za varnost otrok v prometu.
Člani AMD Izlake bodo skupaj z drugimi prostovoljci in pristojnimi službami v prvem tednu aktivno sodelovali pri varovanju otrok v šolo in domov na Izlakah in Mlinšah. Videli jih boste lahko na več lokacijah –  ob križišču pri trgovini Tuš na Izlakah, na avtobusnem postajališču v Orehovici in Polšini ter ob prehodu za pešce na Mlinšah.
Hkrati pa v društvu AMD Izlake vabijo vse, ki ste pripravljeni aktivno pomagati in tudi med letom in ne le prve septembrske dni, da se jim pridružite.